Ny irsk måling: Klart nej til Lissabon

– Slaget er ikke vundet, men nyheden er en opmuntring, udtaler Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU efter, at ny undersøgelse fra Gael Poll viser 50 pct. nej, 35 pct. ja og 15 pct. ved ikke.

En ny meningsmåling fra Gael Poll viser et markant flertal imod Lissabon-traktaten, som skal til folkeafstemning i Irland fredag den 2. oktober. Undersøgelsen blev offentliggjort 21. september og blev gennemført i ugen op til med 1500 respondenter fra hele Irland (Dublin, Cork, Limerick, Waterford, Kilkenny, Galway, Athlone, Tralee, Dundalk og Letterkenny). 723 af dem vil stemme nej, og 502 vil stemme ja.

Ni dage før den irske folkeafstemning sidste år offentliggjorde Gael Poll en måling, som sagde 53,4 pct. nej. Resultatet af afstemningen var 54 pct. nej – kun 0,6 pct. fra Gael Polls måling.

– Den nye måling er helt klart opmuntrende i en situation, hvor kommissionen forsøger at manipulere og bestikke vælgerne, nej-siden forsøges undertrykt i de irske medier og ja-siden truer med økonomisk ruin, hvis der stemmes nej. Men slaget er langt fra vundet endnu, udtaler Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, som opfordrer alle til at deltage i en markering, som opfordrer til respekt for det irske nej i 2008, foran den irske ambassade i København torsdag kl. 15.30-16.

Markeringen til støtte for irsk demokrati torsdag den 24. september kl. 15.30-16.30 foran Irlands Ambassade, Østbanegade 21 i København arrangeres af ATTAC, Borgerinitiativet Ja til Europa – Nej til EU-forfatning, Fagbevægelsen mod Unionen, Folkebevægelsen mod EU, Ny Agenda, Nødvendigt Forum, Radikalt EU-kritisk Netværk, Socialdemokratisk Netværk Europa, Udfordring Europa og Ungdom mod EU. Ved markeringen overrækkes et brev til den irske ambassadør. Tidl. juraprofessor og MEP Ole Krarup samt Finn Sørensen fra Fagbevægelsen mod Unionen er blandt dem, der vil tale ved markeringen, mens Arne Würgler vil underholde.

Netavisen 24. september 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne