To sørgelige dødsfald

To af 1960-ernes ungdomsoprørs smukkeste og mest samfundsgavnlige organisationer er desværre henholdsvis død og døende. Kristne for Nedrustning har ikke markeret sig i flere år.

Folkekirkens opbakning til vort lands krigsdeltagelse og vort folks militarisering burde have et teologisk modspil; men feltpræster og soldaterhjem har i vor tid frit spil i den folkekirkelige andedam.

Militærnægterforeningen, der nåede en alder’på’42 år, har afviklende generalforsamling i København på lørdag den 19.09.09. Foreningen toppede med over 4000 medlemmer. Vi ca. 80 der er tilbage har for de flestes vedkommende rundet livets middagshøjde, og forening en har ikke kunnet hindre, at unge formeligt står i kø for at komme i krig.

Måtte de to organisationer snarest genopstå som fuglen Fønix af asken. Indtil da holdes de antimilitaristiske og pacifistiske holdninger i live i de gamle fredsorganisationer Kvindernes Fredsliga og Aldrig mere Krig.

Henning Sørensen

Forfatter, Villa Pax, Irisvej 17
8500 Grenaa, Tlf. 86 32 16 79

Netavisen 18. september 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne