Fredsfestival 2009: Fredsgrisen overrakt til Kirkeasyl.dk

Af Fredsfestival 2009

Anne Marie Helger

Aldrig har der været så fredelig en stemning på Karens Minde Kulturhus i Sydahvnen som lørdag den 12. september. Fra morgenstunde en travl og målbevidst akrivitet, så en meget velbesøgt paneldiskussion fra 11-13 og Anne Marie Helger, der åbnede Frestivallen med mange velvalgte ord. Resten af dagen summede alle etager, telte og boder af liv, musik og diskussioner og farvestrålende fredssymboler.

Annisette overrækker fredspris på 10.000 kr til Martin Spang-Thomsen fra Kirkeasyl

Omkring kl 16 samledes mange i Dansepavillion, hvor Annisette overrakte “Fredsgrisen”, en pris på 10.000 kr til kirkeasyl.dk’s repræsentant Matin Spang-Thomsen.

Når politiet bryder ind i en kirke midt om natten og skiller mænd fra kvinder og børn, så minder det fuldstændig om juntaen i Chile, som i sin tid gjorde de samme ting. Nu er det bare herhjemme, at vi har fascisme.  Det er jo den slags, jeg har protesteret mod hele mit liv, men der har det været i andre lande. Det ryster mig. Vi skal jo tilbage til Anden Verdenskrig for at se jøder blive forfulgt på den måde her. Nu gør de det igen. Jeg er helt sikker på, at der er mange blandt publikum her, der ville sige ja til at have en forfulgt asylsøger boende. Tak til Kirkeasyl for jeres fantastiske indsats.

Fredskæde

Da Annisette sang for til “Kringsat av fiender” tog alle hinanden i hånden og sang med. Derefter besøgte Annisette og Martin den levende gris, der i dagens anledning deltog i festlighederne.

Annisette, Martin Spang-Thomsen og den rigtige fredsgris

Alle der deltog på Festivallen, frivillige og besøgende siger samstemmende, at det var en fantastisk oplevelse, der giver lyst til og mod på at fortsætte arbejdet for en fremtid og en jord, vi mennesker kan leve sammen på.

Vi siger fra Festivalledelsens side tak til alle der deltog og og bidrog til at gøre denne festival til en uforglemmelig begivenhed.

Netavisen 13. september 2009