To ud af tre er imod udvisninger til lande, FN advarer imod

Undersøgelse viser, at regeringen ikke har opbakning bag sin tvangsudvisningspolitik

En ny undersøgelse, som analyseinstituttet Interresearch har foretaget for tænketanken Cevea i perioden 26. juni – 2. juli 2009, viser, at 68 procent af
danskerne mener, at Danmark ikke bør sende flygtninge tilbage til lande, som FN advarer imod, at man sender dem til.
Modstanden er stort set udtalt blandt alle partiernes vælgere.

– Det er yderst glædeligt, at to ud af tre danskere ifølge en ny meningsmåling er imod at tvangshjemsende afviste asylansøgere til lande, som FN advarer imod, at man sender dem til.
Sådan siger koordinator Tue Magnussen, Rehabiliterings- og Forskningscentret for Torturofre (RCT) i København, i en presseudtalelse.

– Resultatet er nok også et udtryk for, hvordan man spørger. Selvom andre meningsmålinger har vist en stigende støtte til de afviste irakiske asylansøgere, har opbakningen ikke tidligere været så udtalt, anfører Tue Magnussen og lægger til:

– Men når vi og andre humanitære organisationer har taget afstand fra de påtænkte tvangshjemsendelser, har vi i vores argumentation netop understreget, at FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) har kritiseret, at Danmark sender flygtninge tilbage til fem provinser i Irak, der ikke vurderes som
sikre. Derfor ser vi det som en opbakning til vore synspunkter.

RCT har tidligere sammen med fire andre organisationer opfordret integrations- og flygtningeminister Birthe Rønn Hornbech (V) til at give humanitær opholdtilladelse.

Netavisen 31. august 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne