Kirkerydningen – et signal fra politistaten

Af Arbejderpartiet Kommunisterne

”Slå ikke, slå ikke!”, råber de siddende og forsvarsløse demonstranter til politiet med de trukne stave. Lige lidt hjælper det. Stavene svinges igen og igen mod demonstranterne, der forsøger at hindre bussen med 19 irakiske mænd i at køre væk fra Brorsons Kirke natten til torsdag, da kampklædt politi stormede den.

Demonstranterne ved kirken forsøgte at redde de udvisningstruede irakere, hvis liv i sidste ende står på spil. Den voldelige fremfærd mod de fredelige protesterende er er endnu et eksempel på at Danmark bevæger sig i retning af en politistat.

I stedet for at kritisere politiet for den brutale og helt unødige brug af vold udtrykker formand for de konservative Lene Espersen ”sympati med de politimænd og – kvinder som heroisk har påtaget sig opgaven…”

Det er ikke heroisme at prygle ubevæbnede og siddende demonstranter. Det er derimod heroisme, når disse modigt sætter sig ned foran de massivt udstyrede pebersprayende og knippeltæskende betjente – eller når en demonstrant kastede sig ind under bussen for at hindre den i at køre.

Ved at fremstille polititerror mod fredelige demonstranter som ‘heroisk’ har regeringen også lagt linjen for hvordan den skal være ved årets klimatopmøde, hvor der vil være store civilulydighedsprotester. Fredelige demonstranter kan forvente at blive mødt med overdreven magtanvendelse.

Arbejderpartiet Kommunisterne (APK) kræver, at der sættes en øjeblikkelig stopper for politibrutaliteten, der trives i den militaristiske, fremmedfjendske lov-og-orden atmosfære, VK og Dansk Folkeparti har fremelsket. APK nærer ingen illusioner om at regering og politi skal komme til fornuft. Det kan kun stoppes af en levende, aktiv og modig bevægelse mod den snigende politistat – mod krise, krig og reaktion.

Rydningen af Brorsons Kirke er en brutal magtdemonstration fra regeringens, Dansk Folkepartis og politiets side om, at man urokkeligt vil gennemføre sin umenneskelige flygtningepolitik til den bitre, dødbringende ende, trods henstillinger fra FN, Amnesty International og mange andre om at give de irakiske flygtninge asyl af humanitære grunde. Magthaverne tillader ingen frirum, ingen menneskelighed, ingen ‘kristelig barmhjertighed’.

Det er et udtryk for, at den reaktionære regering og dens støtteparti stadig følger samme vanvittige logik som da den ryddede Ungdomshuset på Jagtvej 69. Protesterne vil ikke stilne af. De vil blive kraftigere overgreb for overgreb.

Kirkerydningen giver genlyd verden over. Det krigsførende Danmark med en tidligere statsminister som NATO-boss sender et internationalt signal om, at det stadig er antimuslimsk og fremmedfjendsk, og knægter anstændighed, humanitet, ytringsfrihed og demokrati.

Netavisen 14. august 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne