Folkebevægelsen mod EU: Kræv mindst 40 procent mindre CO2-udslip

Af Folkebevægelsen mod EU

– Det globale klima kræver mere end EU vil give. Derfor må Danmark gå foran, lyder opfordringen fra Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU til Connie Hedegaard i forbindelse med World Business Summit on Climate Change

I forbindelse med World Business Summit on Climate Change i København, hvor der sidst på året skal holdes international klimatopmøde, opfordrer Folkebevægelsen mod EU klima- og energiminister Connie Hedegaard og Folketinget til at bryde med EU-linien og kræve, hvad det globale klima har behov for.

– Vi opfordrer kraftigt til, at Connie Hedegaard og Folketinget tager klima-ansvaret seriøst. Det betyder, at når Danmark er vært for Klimatopmødet i december, så skal Danmark naturligvis også gå foran i kampen for en god aftale og kræve mindst 40 pct. mindre CO2-udslip, udtaler Rina Roja Kari, som er spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU.

– FN siger helt klart, at der er brug for en reduktion af CO2-udslip på mindst 40 pct. – ellers bliver konsekvenserne uoverskuelige. Derfor er det helt utilstrækkeligt, at EU kun vil binde sig til målsætninger på op til 30 pct. De rige lande i Europa har været med til at svine i rigtig mange år, derfor er det naturligvis også os, der skal tage et stort ansvar nu og virkelig dæmme op for svineriet.

Folkebevægelsen mod EU foreslår helt konkret, at Danmark arbejder på at få en aftale, der binder de rige vestlige lande til en CO2-reduktion på mindst 40 pct., sådan som Kina har foreslået. Samtidig skal Danmark bryde med CO2-kvoterne, som allerede har vist sig totalt ineffektive.

– Vi støtter, at man hjælper ulandene til at udvikle sig, uden at det giver en ekstra belastning af miljøet, men vi finder det uacceptabelt, at rige lande kan købe aflad. Hvis indsatsen skal have en vedvarende virkning, så er vi nødt til at stoppe udledningen – specielt i de rige lande, siger Rina Ronja Kari og fortsætter:

– Hvis Danmark skal arbejde for disse ting under topmødet, så er vi samtidig nødt til at bryde med EUs klimapakke, som binder os til uambitiøse mål, og samtidig siger at vi ikke må komme med selvstændige forslag. Det brud er et offer, vi accepterer – klimaet er vigtigere end fine følelser hos EU-toppen.

Netavisen 27. maj 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne