Regeringsdom mod Christiania

Forsvar ChristianiaDet er staten – dvs. VK-regeringen – der har retten til Christiania og til at sætte christianitterne på porten. Det er indholdet Østre Landsrets dom i dag i den langvarige og papirfyldte sag, som samtidig åbner et nyt blad i den snart fire årtier lange kamp om fristaden

– Landsrettens dom er en regeringsdom og viser, at domstolene ikke er neutrale, men magthavernes redskaber,  siger Troels Riis Larsen, talsmand for Arbejderpartiet Kommunisterne i en kommentar.

– VK-regeringens hævnpolitik over for Christiania har været en komplet katastrofe, og den fortsætter. Beslutningen om at sælge Jagtvej 69 til en kristen fascistsekt udløste en krig mod ungdommen. ‘Normaliseringen’ af Christiania har indtil videre spredt hashhandelen og gjort hele København til et meget usikrere sted.

– Nu må den politiske og juridiske farce høre op. Der må findes en politisk løsning, som imødekommer christianitternes hævdvundne rettigheder til at bruge arealet og bevarer Christianias karakter af drømmenes fristad.

I hele VK-perioden har politiet været sat massivt ind mod Christiania, terroriseret de fredelige christianitter og skabt en utryghed, der har forplantet sig til resten af byen – med jævnlige skyderier og visitationszoner, hvor politiet generer byens borgere.i

Det er sandsynligt at christianitterne på et fællesmøde tirsdag aften beslutter at appellere dommen til højesteret.

Netavisen 26. maj 2009