Klimasyndere forbereder topmøde!

Af Not Your Business Initiativet

James E. Rogers, direktør i Duke Energy, taler her ved World Economic Forum i Davos 2007 Nu er han med i Copenhagen Climate CouncilDen 24.-26. maj arrangerer Copenhagen Climate Council et klimatopmøde for store virksomheder, World Business Summit on Climate Change (WBSCC).

Klimaet er grundlaget for vores alle sammens eksistens og bør derfor ikke ejes af nogle få individer. Initiativet Our Climate is Not Your Business vil ikke acceptere den internationale forretningsverdens udemokratiske forhandlinger, som fortsat bygger på en destruktiv vækstfilosofi.

Mange af aktørerne i topmødet har allerede en yderst beskidt baggrund i deres indsats for klimaet – vi vil offentliggøre dem frem mod topmødet!

Duke Energy Corporations øverste chef er en del af Copenhagen Climate Council, der arrangerer topmødet. Så sent som i 2008 blev Duke Energy den 13. største udleder af luftforurening blandt erhverslivet i USA, da de mere end fordoblede deres udledning af giftige kemikalier til 40 millioner kilo om året

Indtil 2002 var de medlemmer af Global Climate Coalition, en af USA’s mest højlydte og agressive fortalere for ikke at reducere drivhusgasudledninger. Da Kyoto-aftalen blev vedtaget reagerede Global Climate Coalition på truslen om global opvarmning ved at sponsorere en reklamekampagne til 13 millioner dollars mod enhver aftale om reduktioner i drivhusgasser.

Duke Energy blev i 2006 stævnet af staterne New York, New Jersey, Conneticut og Ontario i samarbejde med to miljøgrupper. Søgsmålet var anlagt mod syv af Duke Energys kulkraftværker på baggrund af, at forureningen fra kraftværkerne i USA fører til 2.750 dødsfald om året og koster skatteyderne 5 milliarder dollars om året i udgifter til sundhedsvæsnet og klimagenopretning Duke Energy hævder på deres egen hjemmeside, at de arbejder for at øge deres brug af kul og atomkraft og de deltager aktivt i lobbyen American Coalition for Clean Coal Electricity.

”Det er helt uacceptabelt, at den danske regering inviterer den slags mennesker til at forhandle en klimaløsning!” udtaler Mads, der er medarrangør af protesterne mod WBSCC
”Her er jo helt tydeligt tale om et selskab, der har tjent styrtende med penge på at skabe den her krise; og nu inviterer man så brandstifteren til at slukke branden! Vi mener, at det må være op til almindelige menneskers organisationer – fagforeninger, miljøorganisationer og ansvarlige forskere – at finde en løsning på den her krise. Det vil vi ikke overlade til selskaber som Duke Energy.”

Gruppen ”Our Climate Is Not your Business” forbereder lige nu protester mod topmødet. Vi inviterer alle til at tage del i vores demonstration den 24. så skaberne af krisen ikke igen får lov til at sætte dagsordenen til topmødet i december. Vores fælles klima er ikke en vare, man kan tjene penge på – det er grundlaget for vores fortsatte eksistens og tilhører derfor os alle!

Our Climate Is Not your Business opfordrer alle til at tage del i demonstration og aktion den 24. maj klokken 14.00 fra Christianhavns Torv.

Netavisen 14. maj 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne