Lad os gå ud og stjæle friheden!

Tale af Ulrik S. Kohl, terrrordømt aktivist fra Fighters+Lovers, ved 1. maj mod krise, krig og reaktion på Den røde Plads i Fælledparken

Ulrik Kohl, Fighters+Lovers,  på Den røde Plads i Fælledparken 1. maj 2009Lige for tiden er der mange der mister deres job rundt omkring. Jeg vil fortælle om en af dem, han hedder Hartmut.
Han er lige blevet fyret. Hartmut havde ellers et godt job i millionklassen, han var nemlig koncernchef for de tyske jernbaner Deutsche Bahn.

For nogle år siden fik Deutsche Bahn den glimrende idé, at man ville ha lidt mere kontrol med hvad medarbejderne gik og lavede.
Fx hed det at man ville undgå korruption ved at medarbejdere stak noget i lommen, når de bestilte ting hos underleverandører. Så derfor blev alle medarbejdernes emails systematisk overvåget. Og det galt for samtlige 170.000 ansatte.

Meget hurtigt begyndte det at blive indrapporteret til ledelsen hver eneste gang en medarbejder kontaktede journalister eller politikere. Og til sidst gik det så vidt, at sikkerhedsafdelingen greb ind overfor fagforeningens friheder.
Da en tillidsmand sendte en mail til over tusind kolleger om at gå i strejke – så kom mailen aldrig frem! ”Det er ikke godt for firmaet, det her” tænkte de nok i sikkerhedsafdelingen.

Tilfældigvis blev det opdaget, og der kom en kæmpe skandale og direktør Hatmut Mehdorn blev fyret. Og det har han sgu fortjent! Men det ændrer ikke ved at præcis det samme er ved at foregå her i Danmark.

Stikker-apparater overalt

Bag om ryggen på os er der med nye terrorlove blevet givet frie hænder til politi og efterretningstjenester til at aflytte helt almindelige fredelige mennesker og foretage hemmelige ransagninger. Vores computere og mobiltelefoner er blevet en slags små stikker-apparater, som myndighederne kan bruge til at følge vores private indfald og samtaler.

Vi får at vide, at hvis ikke man har noget at skjule, er der ikke noget at være bange for. Men nu er det bare sådan, at EU’s justitsministre udnævnt sig selv til den dybe tallerkens opfindere. De mener selv, at de er de eneste som har forstand på, hvem der er terrorister og hvem der er frihedskæmpere.

Befrielsesbevægelser, som slås mod kapitalisme og for social retfærdighed rundt omkring i verden, bliver stemplet som terrorister. Med terrorloven i hånden forfølger myndighederne nu folk, der viser solidaritet med frihedskamp.

Ud at stjæle friheden!

Fighters+Lovers er et initiativ fra græsrødderne, som går ud på at pege på hvordan terrorlovene her i landet undergraver vores politiske friheder. Vi er en del af en bevægelse, der siger stop.

Sammen med grupper som Foreningen Oprør, den faglige klub i Træ-Industri-Byg og veteranforeningen fra 2. Verdenskrig Horserød-Stutthof og mange andre gode kræfter, så vil vi ikke finde os i kriminalisering af den smukkeste værdi vi ejer; nemlig solidariteten

Vi ska huske på at frihed ikke er noget vi for forærende. Frihed drypper ikke ned fra himlen. Det er noget vi ska ta selv. I et kapitalistisk samfund som Danmark år 2009, er det nærmest noget der skal stjæles.

Så lad os gøre det kammerater: Lad os gå ud og stjæle friheden! Go kampdag!

Netavisen 2. maj 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne