Pirater, racisme og løgne

Kommunistisk Politik 9, 2009

Somaliske piraterUSA har igen fået en ny nationalhelt, denne gang en kaptajn, hvis skib ’Alabama Maersk’ud for Somalia blev bordet af pirater – og den modige kaptajn tilbød sig selv som gidsel i stedet for hans mandskab.

Det skulle sørøverne aldrig været gået med til, for tre af dem blev efterfølgende skudt af amerikanske skarpskytter Navy Seals, der dukkede op af intet og traf vidunderligt præcist. En måske 16-årig dreng blev taget til fange og ført til New York, hvor han skal dømmes ved en domstol, så verden kan  se, at USA under Obama ikke længere bortfører andre landes statsborgere og gemmer dem i obskure kz-lejre.

Den heroiske kaptajn glemte ikke at hylde sine redningsmænd – og takke sin arbejdsgiver, den gamle danske skibsredder. Og præsident Obama har efter krigen mod terror nu erklæret ’krig mod pirater’ ud for Afrikas kyster – foruden mod narko i Mexico og Latinamerika, Taliban i Afghanistan og Pakistan o.s.v.

Sømandsheltehistorien er så utrolig,  at den kun kan være fiktion – som så meget andet, der af de imperialistiske stater og deres medier udgives for den rene og skære sandhed.

Kommer der sandhed på bordet, er der absolut ingen, der vil høre på den. Hele Den Europæiske Union og dens tilstedeværende udenrigsministre med Per Stig Møller imellem udvandrede fra FNs racismekonference (Durban 2) i Geneve.

Det skete da den iranske premierminister Mahmoud Ahmadinejad i sin tale fastslog, at Israel er en racistisk stat:
”Det er en kendsgerning at som kompensation for de frygtelige konsekvenser af racisme i Europa, hjalp man med at bringe det grusomme og repressive racistiske regime til magten i Palæstina”, sagde den iranske regeringsleder, og fortsatte:

”FNs sikkerhedsråd har stabiliseret besættelsesregimet og støttet det i de sidste 60 år og givet det grønt lys til at gå videre med sine forbrydelser”.
”Ordet zionisme er legemliggørelsen af racisme, der på bedragerisk vis benytter sig af religion og misbruger religiøse følelser for at skjule deres had og grimme fjæs”.

Det er sandheden, og det er klar tale, og den fik de fejge og hykleriske EU-lande til at protestere diplomatisk – på en måde de ikke protesterer over for det zionistiske Israel, heller ikke da det gennemførte den morderiske og racistiske massakre på indbyggerne i Gaza for nogle få måneder siden. En afskyelig farce.

De værste racistiske regimer i verden efter det sydafrikanske apartheidregimes fald – USA og Israel – udvandrede allerede fra den første FN-konference i Durban i 2001, da aktuel racisme blev kritiseret. Denne gang har de helt boykottet den – og fået en række andre lande med, der også historisk er ansvarlige for racistiske folkemord og med en lang  tradition for at benægte det: Canada og Australien, der decimerede deres indfødte befolkninger; Holland, Frankrig og ex-fascistlandene Tyskland og Italien med deres kolonikrige og historiske fremmedhad.

Per Stig Møller med rød maling marts 2003Israel, Obamas USA og deres allierede fik alligevel vedtaget det intetsigende og misvisende dokument, de ønskede, uden en fordømmelse af zionisme og uden stempling af islamofobi som racisme. Den danske udenrigsminister tager personligt æren herfor. Han repræsenterer en regering, der har bygget sit flertal på et af de mest succesrige fremmedfjendtlige partier i Europa, og gennemført dets politik

Hvem er ’piraterne’ fra Somalia egentlig? Det er den oprindelige somaliske fiskerbefolkning, der har reageret mod de ufattelige katastrofer, de blev udsat for, efter at den somaliske regering brød sammen i 1991. I den lovløse tilstand har vestlige profitjægere og marodører benyttet anledningen til at hælde atomaffald i havet ved Afrikas Horn og samtidig lade deres trawlere overfiske kyststrækningerne.

Forureningen gjorde kystbefolkningen syg. Deforme babyer kom til. Efter tsunamien I 2005 blev hundreder af gennemrustede tænder med farligt affald skyllet ind på kysterne. Tunfisk, rejer og hummere til en værdi af 300 mio dollars bliver fisket op hvert år i somaliske vande, der ikke beskyttes af nogen flåde, af vestlige piratfiskere. Det er det, de somaliske ’pirater’ søger at værge sig imod. Oprindeligt ville de opkræve en eller anden form for afgift af fiskeripiraterne. Og det er dem, heroiske danske orlogsskibe og amerikanske søkaptajner fører krig mod.

Nu er det hele blevet mere organiseret og indviklet. Der er gået efterretningsoperationer og storpolitik og interessesfærer i det.

Det er lidt af det samme som med Darfur. I Danmark har ’Save Darfur-bevægelsen’ aldrig været særlig stor – men alle kender til dens postulater: at regimet i Sudan er ansvarlig for et stadig voldsommere folkemord i Darfur – og at Vesten bør gribe ind militært, af humanitære grunde.

Problemet med denne ’bevægelse’, der anføres af ledende amerikanske zionister, og især har vundet udbredelse i den amerikanske gymnasieungdom er, at den påståede vold siden en kulmination i 2003-2004 er aftaget betydeligt. Den sudanesiske præsident Omar Hassan Ahmad al-Bashir, som den imperialistiske krigsforbryderdomstol ICC vil have for retten, har ikke begået folkedrab – sådan som Israel har gjort det og gør det mod palæstinenserne, helt ustraffet.

Vil man kende sandheden, er det første man må gøre at trænge forbi netværket af medieløgne og propaganda fra de dominerende racistiske terrorstater.

Netavisen 22. april 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne