DYT for Mumia

Kommunistisk Politik 9, 2009

Fredag den 24. april fylder Mumia Abu-Jamal 55 år efter foreløbig 27 år i fængsel. Mange steder i USA vil der blive dyttet i bilhornene i protest mod et politisk justitsmord.

Ny bog af Mumia Abu-Jamal: Jailhouse Lawyers udkommer på hans fødselsdag den 24. april 2009Den amerikanske højesteret afviste den 6. april Mumias appel om en ny retssag, baseret på beviser for en racistisk udvælgelse af juryen under anklagerens del af retssagen i den oprindelige rettergang i Philadelphia i 1982. Grundlaget for denne appel er den amerikanske højesterets såkaldte “Batson-beslutning” i 1986. En retsbeslutning om, at potentielle jurymedlemmer ikke kan udvælges på grundlag af race.

Det blev vurderet som et stærkt grundlag for få ændret Mumias dom, men bestemt ikke det eneste.

Ifølge Amnesty Internationals detaljerede gennemgang af sagen blev Mumia i 1982 nægtet retten til en retfærdig dommer og en fordomsfri jury og nægtet retten til at repræsentere sig selv samt retten til tilstrækkelige ressourcer til at forberede sit forsvar.
Hertil kommer, at anklagemyndigheden tilbageholdt afgørende beviser for forsvar, dommer og jury og bestak det vigtigste vidne til at lyve, samt intimiderede mindst ét andet vidne til at falsk vidneafgivelse.

Efter Amnesty-rapporten er der fremkommet mere bevismateriale om anklagemyndighedens og medlemmer af juryens fortsatte sammensværgelse for at holde beviser, der peger på Mumias uskyld, ude af sagen. I det mindste indikerer disse beviser, at der er begået alvorlige fejl fra anklagemyndigheden og domstolenes side.

Det var netop den slags fejl, der førte til, at anklagerne mod tidligere senator Ted Stevens blev omstødt for to uger siden (Han var anklaget for at tage imod bestikkelse).

Den tredje appelrets afvisning af Mumias appel på grundlag af “Batson-beslutningen” har chokeret mange juridiske observatører, eftersom retten hermed fastsætter nye standarder for appel i strid med egen praksis. Et af medlemmerne af panelet på tre dommere, som tog beslutningen, skrev en sønderlemmende 41-siders dissens, der understreger, at Mumia ikke blev tildelt de samme rettigheder, som tidligere appellanter har fået ved samme domstol.

Kun en stærk international kampagne kan vinde den længe ventede frihed for Mumia, denne åbenhjertige, prisbelønnede journalist, og stoppe en 27-årig sammensværgelse med henblik på at lukke munden på ham med juridisk lynchning eller et liv i fængsel uden prøveløsladelse.

Begge muligheder er uhyrlige krænkelser af Mumias menneskelige og forfatningsmæssige rettigheder, og vi vil ikke lade dem foregå upåtalt. Mumia har brug for vores bevægelse, og vores bevægelse har brug for Mumia.

Du kan underskrive kravet Free Mumia her
www.iacenter.org/mumiapetition

og læse mere om Mumia-sagen her

www.freemumia.com

Oversat fra engelsk af GBe

Netavisen 23. april 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne