Obama og den danske krigsforbryder

Kommentar
Kommunistisk Politik 8, 2009

Demonstration mod Obama og Nato Tyrkiet 5. april 2009Det var Barack Obamas første store internationale optræden som amerikansk præsident, da han drog til Europa for at deltage i G20-mødet i London, NATOs 60-års-topmøde i Baden-Baden (Tyskland) og Strasbourg (Frankrig), i EU-topmødet med stats- og regeringscheferne i Prag og derpå til Ankara og siden Istanbul på officielt statsbesøg hos hans nære tyrkiske allierede.

Overalt hvor Obama kom, og hvert eneste sted de kapitalistiske toppolitikere mødes, er titusinder gået på gaden i protest. Nu mod G20-landenes støtte til den rådne kapitalistiske verdensøkonomi, der under den globale krise trækker et forfærdende spor af sult, nød og elendighed hen over kloden – og denne gang også imod en af kapitalismens kriseudveje, oprustning og krig, markeret ved NATOs selvfejring.

Der var voldsomme gadekampe i London. En mand døde efter nærkontakt med britisk politi. Strasbourg var en forseglet by. Nordiske antikrigsaktivister og mange andre blev forhindret adgang og nægtet retten til at demonstrere.

Den amerikanske præsident var fuld af optimisme, smilede og vinkede til sine fans og afgav en hel stribe store løfter og erklæringer.

G20-mødet betegnede han som et ’vendepunkt’ i forhold til den økonomiske verdenskrise. Aftalen fra mødet var ’historisk’:
– Hvis man for 10, 20 eller 30 år siden havde sagt, at Tyskland, Frankrig, Kina, Rusland, Brasilien, Sydafrika og en amerikansk præsident ved navn Obama kunne sætte sig sammen og nå til enighed, ville man have sagt: “Det er vanvid”. Og alligevel er det sket uden større problemer, forkyndte han.

Obama glædede sig over at samtlige 28 NATO-lande (Albanien og Kroatien er netop optaget) støtter hans optrapning af krigen:
– Vi står sammen, vi er stærke, og de vil ikke være i stand til at nedbryde os. Vi vil fuldføre vores opgave, så vores folk er sikre, erklærede Barack Obama. – Nato står stærkere end nogensinde, og med valget af Anders Fogh Rasmussen vil vi tage alliancen ind i det 21. århundrede, sagde han.

Obama roste Den europæiske Union til skyerne:
 - I Amerika har der været problemer med at forstå Europas ledende rolle i verden. I stedet for at hylde jeres dynamiske union og at søge samarbejde med jer for at møde fælles udfordringer, har der været tider, hvor Amerika har udvist arrogance, erklærede Obama, og tilføjede: – I Europa er der en anti-amerikanisme, der gør, at nogle giver USA skylden for alt dårligt.

Foran en forsamling på 30.000 tjekkere i Prag, der ville høre deres idol, erklærede han at USA nu går i spidsen for klimakampen:
– For at beskytte vores planet, er det på tide, at vi ændrer den måde, vi bruger energi på.  Sammen må vi gøre en ende på verdens afhængighed af fossile brændstoffer ved at skifte til vind- og solenergi, og alle lande må gøre en indsats. Jeg lover jer, at USA nu er klar til at gå forrest i denne globale indsats.

Obama lovede også en verden uden atomvåben:
 - Vi vil tage skridt til, at vi får en verden uden atomvåben, sagde præsidenten i forårssolen foran Prags slot. Men vi bliver nødt til at insistere: Yes, we can, sagde Obama. – Men tag ikke fejl: Så længe disse våben eksisterer, vil USA beholde et effektivt arsenal, så vi kan afskrække enhver modstander.

Det forhadte missilskjold skal ufortrødent bygges videre i Tjekkiet og Polen:
– Så længe truslen fra Iran fortsætter, vil vi gå videre med missil-systemet, sagde Obama. Faktisk skal det opbygges ikke bare i Europa, men i hele verden: – Nordkorea har brudt reglerne, det er en direkte provokation. Og nationer der bryder reglerne skal straffes.
Prags bystyre havde forbudt en demonstration mod NATO, Obama og missilskjoldet at gå gennem byen.

Obamas store Europe Tour 2009 var en understregning af, at nu hedder det ikke amerikansk enegang, men amerikansk ledelse af en fælles imperialistisk blok – USA, EU og NATO. Og over det hele har Obama gjort klart, at han forventer, at Tyrkiet snarest bliver medlem af EU.

Anders Fogh 18. marts 2003Obama arvede den danske statsminister fra sin forgænger, og finder ham brugbar og villig.

Med kraftig bistand fra den amerikanske demagog og den mer end halve italienske fascist Berlusconi blev den tyrkiske modstand mod at udnævne islamofoben Fogh til NATO-generalsekretær brudt. Til gengæld fik de en vicegeneralsekretærpost, et løfte om undskyld for Muhammedtegningerne, løfte om lukning af det kurdiske Roj-TV, EU-medlemskabet og en del andre handelsvarer i bytte, som endnu ikke er kendt.

Dermed kom den danske krigsforbryder i spidsen for en kriminel organisation, der med sine aggressionskrige og besættelser åbenlyst bryder international lov og FNs charter.

NATO står for 70 pct. af verdens rustningsudgifter med vanvittige 1.473 billioner amerikanske dollars om året. NATO har ikke afskrevet førstebrug af atomvåben. Men NATO har ikke brudt reglerne, ifølge Obama. Nu skal Fogh følge dem.

Netavisen 8. april 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne