Protestmarch på Wall Street: Folk har brug for jobs

Protestmarch Wall Street 3. april 2009 - Bail out the People

Den 3. april (på årsdagen for mordet på Martin Luther King) og dagen efter afholdtes protestmarcher til Wall Streets finansmekka, organiseret af Bail out the People-bevægelsen. Over 1000 mennesker trodsede en strid regn, der var ved at skylle alt væk.

Demonstrationens hovedkrav var 1) et reelt jobprogram a la 30’ernes Work Projects Administration, som gav arbejde til millioner og 2) øjeblikkeligt moratorium (stop for) tvangsauktioner og udsættelser.

Wall Street 3. april 2009

Mens både Bush- og Obama-regeringen har givet bankerne billioner af dollars, har mere end 4.4 millioner mistet deres jobs i USA siden den økonomiske nedtur begyndte i december 2007, mere end halvdelen inden for de sidste fem måneder.

Titusinder er kommet på tvangsauktion og er sat på gaden.

Demonstrationen gik til storbanker og kreditselskaber, som har modtaget milliard dollarbistand, mens deltagerne råbte ’ Jobs til alle’ og ’Jail ‘Em, Don’t Bail ‘Em’ (Sæt dem bag tremmer i stedet for at løskøbe dem).

Deltagerne var fagforeninger, studenterorganisationer og sociale bevægelser.

Se mere her
April 3 & 4: People Need Jobs!

Netavisen 7. april 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne