T-shirtsag viser at terrorlov bør laves om

F+L med den omstridte T-shirt kollektionSagen i Højesteret mod Fighters+Lovers har gjort det tydeligt, at den danske terrorlovgivning er gået for vidt og bør laves om. Det siger flere af de tiltalte i sagen. Der sættes punktum i t-shirtsagen, når dommen falder onsdag den 25. marts kl. 12.00.

Overraskende viste det sig i løbet af torsdagens og fredagens retsmøder i højesteret, at forsvarer og anklager begge mener at t-shirtsagen er en politisk sag med internationale konsekvenser, som indgår i en kompliceret sammenhæng. Alligevel når de to parter til vidt forskellige konklusioner. I følge anklageren giver loven plads til vide tolkninger.

– Jeg er enig med anklageren i at det her er en politisk sag. Det drejer sig nu om en politisk bedømmelse, der ikke hører hjemme i en retssal, udtaler terrortiltalte Katrine Willumsen efter sagens sidste retsmøde.
– Konsekvensen er at afgørelsen kan svinge som vinden blæser. Det er politikernes sjuskede lovgivning der gør at vi skal igennem tre retsinstanser for at få rettens dom, siger Katrine Willumsen, der er terrortiltalt for tredje gang.

Sagens kerne er retten til solidaritet. Fighters+Lovers ønskede med deres t-shirts at støtte organisationerne PFLP i Palæstina og FARC i Colombia, med penge til et plakatværksted og en radiostation. F+L mener de to bevægelser er frihedskæmpere som slås mod en ulovlig besættelsesmagt og et brutalt regime.

Terrortiltalte Michael Schølardt udtaler:
– For os har det ikke været så kompliceret. At frihedskamp ikke er terrorisme er grundlæggende for et reelt demokrati. Den varme opbakning foran retten viser at solidaritet ikke er nogen forbrydelse.

Se også

FARC- og PFLP-støtte intet problem i Sverige og Norge
Netavisen 09.03.2009

Netavisen 9. marts 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne