Not Your Business-initiativet: Aktivister blæser til kamp mod erhvervslivets klimatopmøde 24.-26. maj

CO2 protestDen 24-26 maj vil aktivister fra Danmark og de nærliggende lande tage til København for at protestere imod World Business Summit on Climate Change. Demonstrationer, aktioner og civil ulydighed vil blive taget i brug fra aktivisternes side.

Som en optakt til FNs klimatopmøde COP15 til december vil verdens førende forretningsfolk og økonomiske tænkere samles i Bella Centret. Formålet med World Business Summit er at komme med en fælles erklæring der skal præsenteres for det danske formandskab og de delegerede til COP15-topmødet.

Som respons har en gruppe kritikere og modstandere valgt at danne initiativet Not Your Business.

”Virksomhederne har ikke til formål at nedsætte deres CO2-udslip, men at skabe vækst i økonomien på klimaets regning,” forklarer Laura van Steenacker fra initiativet. ”Når virksomheder som DONG, Vattenfall og SAS skal sætte deres præg på en erklæring, kommer det ikke til at handle om at reducere CO2-udledningerne, de tjener jo på præcis det modsatte.”

Aktivister bestående af klimaaktivister, folk fra venstrefløjen og studerende er allerede i gang med at mobilisere. De forventer mange deltagere i protesterne fra både fra Danmark og udlandet.

”Vi kan konstatere meget stor interesse for det her i udlandet.” udtaler Daniel Rask fra initiativet ”Klimaforandringerne er globale, så de ansvarlige for klimaforandringerne vil mødes i København er det kun naturligt, at modstanderne vil gøre det samme.”

”Vi er parate til at bruge civil ulydighed i kampen for klimaet.” udtaler Laura van Steenacker: ”Når de danske politikere og internationale forretningsfolk, der er skyld i klimaforandringerne mødes for at fremlægge falske løsninger som CO2-kvotehandel, er vi nød til at sige tydeligt fra. Klimaforandringerne er alvorlige og aktuelle. De ansvarlige sidder inde på Bellacentret, ikke på gaden foran.”

Not Your Business-Initiativet kan kontaktes på mailadressen notyourbusiness.cph@gmail.com

World Business Summit København 24-26. maj 2009

Netavisen 28. februar 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne