Modstand er ikke terror!

Lars Grenaas tale for initiativet for et Frit Palæstina ved udenrigsministeriet den 4. februar ved protesten mod det danske værtsskab for pro-israelsk våbenkonference

Lars Grenaa ved protest foran udenrigsministeriet 4. februar 2009For mig at se er der to centrale budskaber i vores protest i dag – det første og væsentligste budskab er at vise vores solidaritet med det undertrykte palæstinensiske folk, hvis situation er desperat. Den palæstinensiske befolkning er frarøvet deres land og deres livsmuligheder – og med Israel seneste massakre i Gaza og det internationale samfunds manglende fordømmelse af Israel er de også frarøvet en masse håb.

Men palæstinenserne er ikke bare undertrykt, de er også bekriget af Israel med støtte fra verdens største militærmagt USA.
I stedet for at støtte de undertrykte i deres kamp for frihed, så lader regeringen sine flotte ord om at skabe fred og retfærdighed blive ved ordene. For med topmødet i dag, vil Danmark hjælpe den israelske hær med at fratage palæstinenserne deres mulighed for at svare igen på den israelske hærs angreb.

Fordi den væbnede palæstinensiske modstand ikke er iført uniformer og er et konstant symbol på modstanden mod USA-imperialismens forlængede arm, den racistiske og zionistiske stat Israel, skal den palæstinensiske modstand nu afvæbnes.

Per Stig Møller argumenterer for at man vil afvæbne palæstinenserne for at sikre at våbenhvilen kan overholdes. Men er Per Stig og verdenssamfundet så forblændede af Israels krigspropaganda, at man allerede har glemt at det var Israel og ikke palæstinenserne der brød våbenhvilen? Er Per Stig og co så forblændede af krigspropagandaen, at man ikke kan se at det er Israel der er den aggressive part i konflikten?

Har Per Stig og venner glemt, at det er Israel der har startet krige for at røve palæstinensernes land og importeret borgere til landet for at kunne bosætte palæstinensiske områder. Har Per Stig og venner glemt massakren på de palæstinensiske flygtningelejrene Shabra og Shatila?
Har Per Stig og hans venner glemt at det er staten Israel, der undertrykker og indespærrer 1.5 millioner palæstinensere i Gaza og udfører massakrer på civilbefolkningen og begår krigsforbrydelser lige så ofte som Anders Fogh barberer sig?

Men hvis Per Stig og hans lille klub har glemt alle disse facts, så er det da godt vi er her for at minde ham om dem!

Vi kan også gøre Per Stig og hans venner opmærksomme på det faktum, at mens USA’s våbenleverancer til den israelske krig i Gaza blev stoppet af den græske folkelige modstand, så er det nu USA’s skødehunde der forsøger at stoppe våbenleverancerne til den palæstinensiske befolkning.

Hvis man skal trække nogle historiske paralleller, så kan man vel sammenligne situationen med dengang vestmagterne Frankrig, England og USA nægtede at levere våben til det spanske folk i dets forsvarskamp mod Franco-fascismen, mens de lukkede øjnene for det faktum at Hitler og Mussolini oversvømmede Spanien med våben og soldater.

Hvor er den danske regerings fordømmelse af Israel og USA’s krigsforbrydelser i Palæstina? Med det her topmøde vælger regeringen entydigt side for Israel – og intet kunne være mere forkert.

Den palæstinensiske væbnede modstand kaldes for terrorisme fordi de ikke har uniformer og støvler, men turban og sandaler – fordi de er modstandere af Israel og USA’s imperialistiske planer kaldes de for illegale kombetanter. Det minder mig utroligt meget om de børn i vuggestuen der først slår et andet barn og så hyler op og henter en voksen når der bliver slået igen. Hvordan kan man i sin vildeste fantasi få den ide at forbyde ens modstander at gøre modstand?

Hvordan kan man forvente at man kan føre krig mod den samlede palæstinensiske befolkning uden at nogen vil synes at det er helt naturligt at palæstinenserne gør modstand?
Og det er vores andet budskab i dag – modstandskamp er ikke terrorisme!

For det første har Danmark selv skrevet under på de folkeretslige konventioner der gør den palæstinensiske modstandskamp til en legitim kamp i fuld overensstemmelse med både formålet med og indholdet af FN-konventionen.

Det er altså i direkte modstrid med den danske regerings internationale forpligtigelser at afholde dette topmøde – men den danske regering lytter jo også mere til hvide religiøse mørkemænd fra sønderjylland end til folkeretslige jurister.

Og det er også i direkte modstrid med en af statsministerens største indrømmelser – nemlig hans støtte til den danske modstandskamp mod Nazitysklands besættelse.

For er palæstinenserne ikke også besat ligesom danskere var det under 2. verdenskrig? Hvorfor er det så lige at palæstinenserne ikke må importere våben og bruge dem til at bekæmpe den ulovlige israelske besættelse?
Det er den samlede palæstinensiske modstandsbevægelse man nu vil fratage sine våben. Det er åbenlyst at den danske støtte til afvæbningen af den palæstinensiske modstand er en entydig støtte til Israels krig mod Palæstina og ikke så meget andet.

Vi har en forpligtigelse til at kæmpe for retten til modstand – for det første fordi vi kan solidarisere os med palæstinenserne, men også fordi vi aldrig ved hvornår vi selv får brug for at gøre modstand.

Stop den israelske besættelse og blokade!
For et frit Palæstina!
Modstandskamp er ikke terrorisme!

Netavisen 6. februar 2009


Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne