PFLP om ’våbenhvilen’

Folkefronten til Palæstinas befrielse (PFLP) har i en erklæring fra den 18. januar 2009 fremlagt sit syn på den såkaldte ’våbenhvile’, som Hamas har erklæret, på en politik, der tilsigter ‘ro’ og på bevæbningen af den palæstinensiske modstand.

PFLPs logoPFLP har den største respekt for afgørelsen fra vore brødre og søstre i modstanden om at erklære en ugelang våbenhvile. Samtidig med at vi i dag fejrer sejren sammen med hele vort folk, vil vi gentage vores afvisning af enhver våbenhvile og en politik for såkaldt ’ro’.

Vi har altid modsat os politikken for våbenstilstand og ’ro’, fordi den giver Israel anledning til at finde nye falske påskud til at angribe vort folk, og den øger presset på modstanden fra alle kræfter i fjendens lejr – ikke bare i form af Israels militære angreb, men også gennem det politiske tryk og angrebene fra arabiske regimer, fra Den Europæiske Union, fra De Forenede Stater og den såkaldte ’Kvartet’. Politikken for ’ro’ bliver en fælde for modstanden, som vi altid må søge at undgå, eftersom okkupationen i sig selv er en aggressionshandling. Vort folk har som et besat folk ret til at gøre modstand, og mens modstanden kan foretage taktiske afvejninger om, hvordan kampen skal føres, kan vi aldrig lade sådanne afgørelser blive et våben i vore fjenders hænder.

Dele af fjendens landstyrker er fortsat i Gaza, og belejringen er ikke afsluttet. Ej heller er grænseovergangene åbnet, det gælder specielt Rafah. Fjenden har ikke kundgjort, at den vil ophæve flådeblokaden, og deres flyvåben fortsætter med at krænke vores luftrum i et forsøg på at skabe frygt og skræk i vort folk – et folk, som har ofret over 1300 martyrer i de sidste tre uger, mere end 5000 sårede, som har set over 4000 hjem og hele boligkvarterer blive ødelagt, ligesom meget af den civile infrastruktur i Gaza er blevet det. Grænserne er ikke blevet åbnede, og ved alle overgange, specielt Rafah-passagen, venter varer, som vort folk har hårdt brug for, på at kunne passere trygt.

Fjenden prøver nu med politiske midler at opnå det, som de ikke kunne opnå med militære midler. På trods af deres brændte jords taktik og massakreringen af vort folk formåede de ikke at eliminere vores modstand eller at knuse vort folks standhaftighed. Nu prøver de at dække over deres fiasko med Livni-Rice-aftalen med De Forenede Stater – en aftale, som er ikke det papir værd, den er skrevet på. PFLP siger hermed klart og tydeligt, at vores folk og vores modstand ikke vil opgive vores rettigheder eller vores våben, og at denne sidste aggression bare kommer til at styrke vores vilje til at forstærke vores modstand og vores stridsevne.

Topmødet i Sharm el-Sheik mellem europæiske og nogle arabiske regimer repræsenterer en trussel mod hele den arabiske verden; det symboliserer et forsøg på at genoplive kolonialismen i den arabiske verden. ’Overvågning’ af grænsen mellem Ægypten og Palæstina betyder bare, at der ikke findes nogen suverænitet i den arabiske verden, hverken i Ægypten eller i Gaza, og at disse kolonimagter og deres styrker vender tilbage til vores region.

Suverænitet er et afgørende spørgsmål, som skiller et frit folk og en fri nation fra én, som er underkastet kolonialismens og besættelsens støvle. Brugen af en terminologi som ’våbensmugling’ er endnu en metode til at forvandle vor nationale kamp til et ’sikkerhedsspørgsmål’ og er et forsøg på at gøre vort besatte folks våben illegitime. Et besat folks ret til at yde modstand med alle midler, også væbnet kamp, er grundlæggende og ukrænkelig. Vi vil ikke tillade, at vores rettigheder bliver likvideret under slagord som ’sikkerhed’ eller ’stabilitet’.

PFLP har fra aggressionens første dag den 27. december 2008 stået på slagmarken sammen med vores brødre og søstre i alle modstandens organisationer. Vi har stået side ved side på denne slagmark, og vi fortsætter med at dele brød og kugler, mens vi slås mod vores fælles ondskabsfulde zionistiske fjende og dem, som står bag ham. PFLP var de første til at affyre en raket mod fjenden under denne aggression, og vi vil stå i første linje og jage fjenden, når han trækker sig tilbage fra den sidste centimeter af Gazastriben.

Ære til martyrerne! Sejr til modstanden!

Længe leve det palæstinensiske folk og den arabiske nation! Længe leve international kamp og solidaritet!

Oversat efter ‘Our position on the “ceasefire,” “calm” and the weapons of the resistance’

Se også

PFLP i Gaza om fred, modstand og enhed

Netavisen 27. januar 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne