Israelske rabbinere ophidser til hellig krig

Af Mik Eriksson

Rabbinergeneral Rontzki kræves nu afsatTel-aviv avisen Ha’aretz skriver, at den israelske “Yesh Din – Volunteers for human rights” kræver hærens øverste rabbiner, brigadegeneral Avichai Rontzki, afsat. Gennem soldaterorganisationen “Breaking the Silence” er de kommet i besiddelse af en brochure, trykt under Gaza-invasionen, der opildner til kamp mod palæstinenserne på gammeltestamentligt grundlag.

Ifølge Haaretz har Israels hær for første gang været støttet af en stor gruppe rabbiner-officerer og -soldater i forreste kamplinie. Rabbinergeneralen og hans rabbinere deltog ved flere lejligheder  i kampene, og soldater fortæller om det “opløftende” ved opmuntringerne fra rabbinerne.

Der var en mangfoldighed af tryksager, der skulle fylde de menige med “yiddishkeit og kampånd“, siger en rabbiner fra en af batallionerne til Ha’aretz. Brochurerne gjorde mere end det:  de beskrev palæstinenserne på en racistisk måde, og de opfordrede til at udfordre Genevekonventionen, når det drejer sig om civile ofre.

Citater fra brochurerne oversat fra Ha’aretz engelske udgave:
“Der er et bibelsk forbud mod at afgive blot en milimeter af Israels land til hedningene, gennem alskens urene forvridninger og tåbeligheder om selvstyre, enklaver og andre nationale svagheder.”

“Hvis I viser nåde mod en grusom fjende, er i grusomme mod rene og ærlige soldater. Dette er frygteligt umoralsk. Dette er ikke spil på en legeplads, hvor sportsånd lærer en at gøre indrømmelser. Dette er en krig mod mordere. ‘A la guerre comme a la guerre.'”
 
Det var de officielle brochurer, men også ikke-statslige pamfletter blev delt ud ved fronten. De siger bl.a.:
“Dræb dem der er kommet for at dræbe jer. Hvad angår befolkningen, så er den ikke uskyldig … Vi opfordrer jer til at ignorere enhver fremmed doktrin og bestemmelse, der omtåger den logiske måde at nedkæmpe fjenden på.”

Kilder

Yesh din

Ha’aretz

Breaking the silence

Netavisen 27. januar 2009