Stop løgnene! Stop terroren!

Lars Grenaas tale på vegne af Initiativet for et Frit Palæstina ved demonstrationen Lad Gaza Leve foran dem amerikanske ambassade 17. januar 2009

Lars Grenaa taler ved den amerikanske ambassade Lad Gaza Leve demo 17. januar 2009Jeg er træt af alle de løgne, vi hører om krigen mellem staten Israel og de statsløse palæstinensere.

Vi hører gang på gang løgnen om, at det er palæstinenserne, der har brudt våbenhvilen, mens faktum er at Israel allerede i november måned begyndte sine angreb på Gaza og dermed brød våbenhvilen.

Jeg er træt af at høre løgnen om at den aktuelle konflikt er udløst af, at israelerne føler et behov for at forsvare sig imod raketangreb, når faktum er at den zionistiske og racistiske stat Israel har ført en 63 år lang krig imod det palæstinensiske folk og farvet jorden i Palæstina rød. En krig der indebærer en apartheid-lignende undertrykkelse af palæstinenserne, og hvor 1.5 millioner mennesker nu har været indespærret i verdens største fængsel ved navn Gaza-striben.

Jeg er også allerede træt af Obama, og han er ikke engang blevet præsident endnu. Hvad skete der med alle hans løfter om en ny og bedre verden? Hvordan kan et menneske, der selv har mærket racismen på sin krop bare holde sin kæft ,når han ser andre mennesker blive undertrykt? Vi må huske den kære folkeforfører Mr. Obama på, at den der ikke reagerer accepterer!
Vi må huske Mr. Obama på, at det at tie er at samtykke – for han har åbenbart allerede glemt sine løfter.

Jeg er også meget træt af, at vi ikke kan stole på vores politikere. Først løj Fogh om Irak, og nu lyver Fogh om Gaza. Vores statsminister er en notorisk løgner, der elsker at spise burgere med andre krigsforbrydere som George Bush og Ehud Ohlmert.

Nærmest i søvne kan Fogh og hans lille puddelhund af en udenrigsminister gentage Mossads løgne om, at Hamas udgør en så stor fare for staten Israel, at det berettiger til en kollektiv afstraffelse af palæstinenserne.

Og udover at jeg er træt af politikernes løgne, så skammer jeg mig også over at bo i et land, hvor regeringen kan lyve så meget den vil, og hvor oppositionen er så svag, at den ikke kan tvinge regeringen til andet end at sende et fromt ønske til israelerne om at slå lidt færre civile ihjel – udelukkende fordi de mange civile drab udgør et indenrigspolitisk problem for Fogh.

Jeg er også meget, meget træt af, at hver gang man skal udtale en kritik af Israels massakre på palæstinensere, så skal man huske at bruge halvdelen af tiden på at sige, at man selvfølgelig også tager afstand til Hamas.

Hvorfor er det lige at man skal bruge tid på det? Det blir man nærmest tvunget til, fordi den israelske hærs mediemaskine forsøger at gøre den aktuelle konflikt til en krig mellem Israels gode hær, der er nænsom mod de civile, og Hamas, de onde skydegale terrorister, der elsker at slå civile ihjel.

Men faktum er altså, at Gaza er et område og en by med en befolkning – og at palæstinenserne er et folk. Faktum er at det vi er vidner til er en krig mellem staten Israel på den ene side og det palæstinensiske folk på den anden side – og i den sammenhæng er Hamas bare en ud af mange grupper, der sender raketter i hovedet på israelerne.
Både Fatah og PFLP og flere andre militser kæmper imod den israelske invasion af Gaza side om side med Hamas.

Så hvis man hopper med på israelernes spinmaskine og bruger tid på at tage afstand til Hamas, så negligerer man samtidig, at krigen føres imellem palæstinenserne som et folk og den israelske hær.

Det er den samme spintaktik som USA bruger i deres krige om magten i Irak og Afghanistan, hvor alle, der gør modstand mod USA og dets forlængede arm Israel, udråbes som bindegale islamiske terrorister, på trods af at mange af dem, der kæmper imod USA aldrig har taget skoene af i en moske.

Faktum er, at palæstinenserne siden den zionistiske og racistiske stat Israels oprettelse har været et fordrevet og undertrykt folk.
Og et undertrykt folk har ret til at gøre oprør! Og de har ret til at gøre oprør, uanset om de går med turban eller spiser svinekød.

Og faktum er også, at selvom Israel får held til at udslette Hamas, så stopper den palæstinensiske frihedskamp ikke – for så længe der findes levende palæstinensere findes der en palæstinensisk frihedskamp.

Det er måske det faktum, den israelske regering er klar over, og det er det der gør at de rigtige terrorister i krigen mellem Israel og Palæstina er den israelske regering. De udøver terror imod en hel civilbefolkning og begår folkemord og jeg er kraftedme træt af krigen imod terror ikke er en krig imod statsterrorisme!

Med denne her demonstration siger vi Israel ud af Gaza – fordi en våbenhvile, og slet ikke en ensidig våbenhvile som israelerne nu måske bliver tvunget til af superhelten Obama, ikke løser problemerne.

For befolkningen i Gaza er krigsfanger i verdens største fængsel, og selvom det da bliver rart, at fangevogterne holder nogle timers pause i mishandlingen og torturen, vil de palæstinensiske fanger stadig vågne op til en håbløs fremtid i et israelsk fængsel.

Man kunne tilføje, at den israelske hær ikke bare skal ud af Gaza – Israel skal trække sig fra alle de besatte områder – de palæstinensiske flygtninge skal have ret til at vende hjem og palæstinensere og israelere skal have lige rettigheder – først da kan der blive tale om en egentlig våbenhvile!

Med denne her demonstration siger vi også Ophæv blokaden af Gaza – fordi ingen mennesker skal indespærres i fangelejre, fordi de er født med forkerte nationaliteter.

Og endelig kræver vi med denne demonstration et Frit Palæstina. Et frit Palæstina hvor palæstinensere og israelere kan leve side om side og nyde de samme friheds og demokratiske rettigheder i fred og fordragelighed. Men hvis drømmen om et frit Palæstina skal gå i opfyldelse kræver det, at hele verden entydigt fordømmer den racistiske zionisme, der undertrykker palæstinenserne og lige nu forvandler ethvert håb om fred til aske.  

Lad os sammen, på tværs af vores forskellige politiske holdninger, religiøse anskuelser, hårfarver og hudfarver, mødes i kampen for et frit Palæstina og for en verden uden undertrykkelse.

Netavisen 19. januar 2009


Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne