LAD GAZA LEVE

Demonstration lørdag den 17. januar 2009 fra den amerikanske ambassade til Christiansborg

Reportage og fotos: kpnet.dk

Demo ved den amerikanske ambassade 17. januar 2009

Omkring 1000 demonstrerede lørdag den 17. februar mod den israelske massakre i Gaza, USAs og den danske regerings direkte og indirekte støtte til folkemordet med en stærk manifestation og en protestmarch fra den amerikanske ambassade til Christiansborg.

Ved den amerikanske ambassade 17. januar 2009

Det var massakrens 21. dag. Antallet af døde i Gaza på basis af oplysninger fra hospitalerne er nu 1,205. Heriblandt er der 410 børn, 108 kvinder, 113 gamle, og fem udlændinge.

Ved den amerikanske ambassade 17. januar 2009

Det var Initiativet for et Frit Palæstina, der bl.a. består af Budskab fra Græsrødderne, Palæstinensisk Ungdomsnetværk og Nej til krig, der stod bag den bredt sammensatte demo.

Hind Kjær Iraks Patriotiske Alliance hilser det heroiske Gaza Den amerikanske ambassade 17. januar 2009

En række talere fordømte det israelske folkemord og USAs støtte dertil foran ambassaden. Hind Kjær fra Iraks Patriotiske Alliance hilser her det heroiske Gaza: Det er samme fjende det palæstinensiske, irakiske og afghanske folk kæmper mod – iværksætterne af terrorkrigen.

Palæstinensere synger ved den amerikanske ambassade Lad Gaza Leve 27. januar 2009

Demonstrationen blev præget af, at mange palæstinensere gik til mikrofonen med beretninger og sange

Desuden talte Farhiya Khalid, Luk Lejren-aktivist og Robert Refby fra den danske afdeling af Europæiske jøder for retfærdig fred læste den israelske fredsaktivist Uri Avnerys tale, som han blev forhindret i at holde den 3. januar

Læs Farhiya Khalids tale her (pdf)

Robert Refby/Uri Avneri
Under en orkan af hysteri

Lars Grenaa

Lars Grenaa talte på vegne af Initiativet for et Frit Palæstina
Se
Stop løgnene! Stop terroren!

Lad Gaza Leve Demo 17. januar 2009

Protesten mod krigsforbrydelserne fra progressive danskere, palæstinensere og jøder mod folkemord gik skulder ved skulder.

Lad Gaza Leve Demo 17. januar 2009
Demonstrationen var militant og disciplineret – og det kom ikke til konfrontation med politiet, der undlod at provokere den. Derfor er omtalen sparsom i de borgerlige medier.

Lad Gaza Leve Christiansborg 17. januar 2009

Talerne ved Christiansborg krævede at den danske regering stopper sin støtte, fordømmer de israelske krigsfobrydelser og iværksætter sanktioner: Boykot Israel

Blandt talerne foran folketinget var tidligere mf Bjørn Elmquist, Nicki Jensen, faglig sekretær, PLS (Pædagogstuderendes LandsSammenslutning), som har taget klar afstand fra Israels massakre samt Kassem Ahmad fra Islamisk trossamfund

Repræsentant for PalUng taler foran Christiansborg Lad Gaza Leve 17. januar 2009

En ung kvinde fra PalUng – Palæstinensisk Ungdomsnetværk – gav en bevægende skildring af situationen i Gaza gennem kontakter til slægtninge

Billie Koppel Lad Gaza Leve demo Christiansborg Slotsplads 17. januar 2009

En række rappere og musikere fulgte demonstrationen. Her synger Billie Koppel (Catbird) ved Christiansborg

Lad Gaza Leve Rytterstatuen Christiansborg 17. januar 2009

Rytterstatuen blev markeret med palæstinensiske flag. Senere den 17. januar annnonceredes den ‘ensidige våbenhvile’ fra Israel, som især skal sikre at Barack Obamas indsættelse som præsident ikke drukner i synligt palæstinensisk blod på TV-skærmerne. Den palæstinensiske modstand afviser: Israel må trække sin aggressionshær ud af Gaza umiddelbart og uden betingelser. Det var også kravet på slotspladsen.

Netavisen 18. januar 2009


Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne