Dansker og svensker nægtet indrejse til Israel, dansker deporteret

Af Free Gaza bevægelsen

En dansk og en svensk menneskerettighedsaktivist er nægtet indrejse til Israel i Ben Gurion lufthavn, begrundet med mistanke om at de ville forsøge at rejse til Gaza.

Free Gaza både: Bryder blokaden

11 januar 2009: Israel har har nægtet en dansk og en svensk menneskerettigheds aktivist indrejse igennem Ben Gurion Lufthavn.

Søndag morgen blev Fie Knutsen og Andreas Kaivarainen taget til afhøring i Ben Gurion lufthavn. De Israelske myndigheder insisterede på at de hver betalte 5000$ i kaution som en garanti for, at de ikke ville involvere sig i nogen form for politisk aktivitet.

Da de to aktivister insisterede på at de ikke kunne betale kautionen kontaktede de israelske myndigheder den svenske ambassade. De israelske myndigheder fortalte ambassaden at de to aktivister forsøgte at komme ind i Gaza.

På trods af at det er umuligt at rejse til Gaza som følge af den stadige blokade af striben, tager de israelske myndigheder ekstreme forholdsregler i brug for at sikre at internationale journalister og aktivister ikke får adgang til Gaza.

Selvom disse to aktivister aldrig har været i hverken Israel eller Palæstina før, postulerer de israelske myndigheder fejlagtigt at deres intention er at rejse ind i Gaza.

På trods af den uvarslede tilbageholdelse af de to aktivister bliver den den svenske aktivist stadig tilbageholdt, imens den danske aktivist Fie Knutsen blev deporteret i morges klokken 4.

Ved at nægte de to Skandinaverne indrejse beviser Israel, at de nu bruger magt for at forhindre internationale observatører i at få adgang til Gaza.

Som følge af den kontinuerlige blokade af Gaza har internationale kun kunnet rejse ind til Gaza med Free Gaza bevægelsens båd SS Dignity, men også denne åbning har vist sig usikker. Sidste gang SS Dignity forsøgte at sejle ind til Gaza blev båden stækket af den israelske hær.

Den svenske aktivist Andreas Kaivarainen nægter at lade sig deportere på baggrund af de falske anklager og er derfor stadig holdt i israelsk varetægt.

www.freegaza.org

Netavisen 12. januar 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne