Gør noget! Gør mere!

Leder
Kommunistisk Politik 1, 2009

‘De bombede det centrale grønsagsmarked i Gaza City for to timer siden. 80 sårede. 20 dræbte. Alle blev bragt her til Shifa. Hades! Vi vader i død, blod og legemsdele. Masser af børn. Gravid kvinde. Jeg har aldrig oplevet noget så rædselsfuldt. Nu hører vi tanks.
Fortæl folk det, send det videre, råb det ud fra tagryggene!  Alt.
GØR NOGET! GØR MERE!
Vi lever historiebøgerne, lige nu!’

Palæstinensiske modstandskæmpereSådan lød en sms, der blev sendt rundt den 4.  januar efter den israelske invasiuon af Gaza af den norske narkoselæge Mads Gilbert. Den  spredtes snart over hele Skandinavien og videre ud i verden. De to norske læger Mads Gilbert og kirurgen Erik Fosse, der siden nytårsaften som de eneste udlændinge har behandlet sårede på Gaza Bys største hospital Shifa.

De er også nogle af de få udenlandske øjenvidner til den kolossale krigsforbrydelse, som den israelske regering og hærledelse har udløst med åben amerikansk støtte og mere eller mindre tavst bifald fra USA’s tro væbnere.

Det er endnu en barbarisk forbrydelse mod menneskeheden af historisk format i det 21. århundrede, som tegner til at overgå det barbariske 20.

Det står nu klart, at Israel har invaderet og besat Gaza med det formål fysisk at knække det regerende Hamas-parti og den palæstinensiske modstand, som omfatter en række andre grupper, herunder PFLP.

Modstandskæmperne skal dræbes og likvideres, lederne af det ved internationalt kontrollerede valg folkevalgte Hamas fysisk udslettes. Det enorme antal civile ofre, der har ledsaget de bestialske bombardementer og en invasion i fuld skala i det overbefolkede Gaza med dens snævre gader, bekymrer ikke massakrens ophavdmænd.

Efter 6 dages kriminelle bombeangreb taltes  440 dræbte og 2400 bombesårede palæstinensere. Gazas samlede befolkning er på omkring 1.4 millioner.

På angrebets 10. dag og efter invasionen er man holdt op med at tælle. Ingen har overblik over ofrene. Antallet af civile dræbte og sårede er enormt. I et interview til det norske dagblad Klassekampen før invasionen med titlen ’Israel skyder på alt – (-moskeer og ambulancer)’ sagde Mads Gilbert:

Det som foregår i Gaza, er en menneskeskabt humanitær katastrofe. Halvanden million mennesker er spærret inde på et lille område, uden flugtmuligheder. De er næsten uden indtægter, strøm, mad og medicin, og har ingen beskyttelse… Dette er det nærmeste vi kommer Warszawa-ghettoen. Når Israels regering siger ,at dette ikke er en humanitær krise, er deres historiske hukommelse særdeles kort.

Men krigsforbrydere har hverken hukommelse eller samvittighed. Gaza er ikke bare en katastrofe, det er en massakre med ansvarlige og medskyldige.

Gør noget! Gør mere! 

Den norske læges ord følges af titusinder og hundredtusinder verden over. En omfattende global protestbevægelse har rejst sig siden Israel indledte bombardementerne mellem jul og nytår. I Danmark er der demonstreret ved den israelske ambassade ved bombestarten og invasionen og i gentagne demonstrationer i Århus, Odense og andre byer, og på Rådhuspladsaen og foran Christiansborg i København.

Den norske og svenske regering har fordømt Israels invasion og krævet den afsluttet. Den danske har ikke. Som Bush-regeringen til det sidste vader i blod, følger Fogh og Co. med.

En omfattende solidaritetsbevægelse må udvikles – mod massakren i Gaza, mod besættelsen, mod Israels og USAs terror, mod den danske medskyld. Af alle som er imod barbariet, uanset etnisk oprindelse, politisk eller religiøst ståsted. Der er ingen undskyldning for sekterisk selektivitet.

Og solidariteten må gives ikke bare til det lidende, men til det heroisk kæmpende palæstinensiske folk. Ikke mindst til modstandskæmperne fra Hamas, PFLP og de andre grupper, der med international lov i ryggen forsvarer deres land og folk mod en besættelsesmagt, der internationalt skal isoleres som den forfejlede stat, den slyngelstat, det zionistiske apartheid-Israel er. I sidste ende bliver sejren deres!

Netavisen 6. januar 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne