Nytårshilsener

TV-kommentar Fsk 1.1.2009
Omarbejdet til Kommunistisk Politik 1, 2009

Den uhyggelige mandsperson sætter sig stift ved det opstillede skrivebord og messer sine onde tanker. Nytåret har passeret, og et af de mere absurde ritualer er at statsministerens dødbideransigt toner frem på skærmen og fortæller, at det går fantastisk godt!

Disse hunde er til fare for verdensfreden

Det går godt i Afghanistan, så godt at fem danske soldater har mistet livet indenfor den sidste måned. Det er en indsats, der virkelig rykker, og regeringen er stolt. Igen og igen gentages det at krigen mod Afghanistan handler om kontrol med et område, der angiveligt ellers ville blive et fristed for terrorister. Der er intet nyt hos Fogh. Han holder fast ved en politik, der er i modsætning til international retsorden og en trussel mod et hvilket som helst sted på jorden.

Fordi en terrorist i borgerskabets øjne netop defineres ved at være en hvilken som helst modstander af den herskende imperialistiske dagsorden. Foghs tunnelsyn har udelukkende øje for Israel og USA’s interesser.

Den danske økonomi er sund! Skulle nogen mistroisk undersåt have forvildet sig ind i bekymringer, så er der slet ingen grund til det. Fordi i 2009 står den på flere skattepenge til bankerne, samt en omfattende skattereform, der skal gøre det endnu bedre at være rig og være i arbejde. Resten tæller ikke, og får heller intet. De skal naturligvis betale – hvem ellers?

Ikke et ord om de omfattende privatiseringsplaner af det offentlige sygehusvæsen, ikke et ord om arbejdsløses eller pensionister kradse forhold. Det skal forties til efter veloverståede kommunal- og regionsvalg til efteråret.

Valget til EU-parlamentet blev aldeles fortiet sammen med den ønskede afstemning om forbeholdene. Til gengæld var elbilen var atter på statsministerens nytårstale, uden at der sker en brik i løbet af året. Det store bluf om Danmark som supergrønt foregangsland tegner til at blive et hovednummer i hele det kommende års propaganda. Det vil vare lige præcis frem til det klimatopmøde i december, hvor alt sættes ind på at verdens nye helgen Obama vil komme og omfavne København og løfte statsministeren op til sig.

Det går jo godt her i landet. Så godt at også Dronningen følte sig kaldet til at erindre om det. Altså sammenlignet med andre steder på jorden, hvor der er krig og børn dør af sult i deres vugge. Hds. elskelige majestæt sendte også varme tanker – ikke længere til søens folk – men til de danske lejeknægte i Afghanistan, langt fra hjemlandet, der spreder død og ødelæggelse, hvor de intet har at gøre.

Både majestæten og Fogh glemte at hilse ofrene for de kriminelle israelske bombardementer i Gaza fra kampfly med højelektroniske komponenter fra danske Terma. De må nøjes med en hilsen fra himlen.

Netavisen 2. januar 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne