Stærk antinazistisk blokade i Lund

Lund 30. november 2008: Politi skærmer nazi Foto: Yelah
Foto: Yelah

Den 30. november forsøgte godt et halvt hundrede nazister at gennemføre en march i Lund – men planenerne blev stoppet af mere end tusinde demonstranter, de fleste fra Lund, men også en del aktivister fra Danmark og fra det øvrige Sverige, der ikke vil acceptere nazimarch i gaderne.

Nazi er kriminal, skal forbydes – og ikke beskyttes.

Et gigantisk politiopbud skærmede nazisterne mod demonstranternes angreb, men det var ikke nok til at sikre at de fik gennemført deres march.  Det kom til ret voldsomme kampe både mellem demonstranter og politi, og nazister, der gik til angreb på politiet. Mange blev sårede. Over 145 blev anholdt. Heraf vil 9 blive tiltalt.

Se mere her

Lund: Kraftigt motstånd vid nazistmarsch Yelah

Lund: Tusentalet lundabor mot rasism Motkraft

Netavisen 1. december 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne