Ad Luk Lejren – Dyster fremtid for kommende protestdemonstrationer!

Af Jeanette Perlt
Forældre mod politibrutalitet

Beboere i Sandholmlejren hilser demonstrationen velkommen med klapsalver
Skal retten til at demonstrere og protestere, i dette vores demokratiske land, også fremover mødes af uanede politiressourcer, helikoptere, heste, hunde, videokameraer, hollændervogne, store grupper af civilbetjente, mængder af gas, knipler og peberspray??

Beboere i Sandholmlejren hilser demonstrationen velkommen med klapsalver

Den stort anlagte demonstration “Luk Lejren” løb af stablen i tåregaståger, knippelslag og et stort antal anholdte. Forældre Mod Politibrutalitet var tilstede fra morgentimerne og fulgte politets “oprustning”.

De mange demonstranter, i alle aldre og fra alle samfundslag, gik fra Allerød st. de 3,5 km til Sandholmlejren og blev mødt af et stort anlagt, kampklædt, politiopbud foran lejeren. Forinden havde politiet demonstreret deres mangfoldige ressourcer via en kredsende helikopter, hestepoliti og videofilming af deltagerne, både på Allerød st. og af demonstrationsoptoget.  Mange “ikke så hærdede” demonstrationsdeltagere bemærkede forundret dette.

Da vores mål jo er at observere politiets arbejdsmetoder, havde vi som vanligt delt os i forskellige grupper. Nogle skulle blive ved demonstrationsfesten og nogle skulle løbe med “udbrydergruppen med de lilla flag”, der skulle klippe hegn.

Symbolsk væltede “udbrydergruppen” de lave mobile hegn politiet havde spærret vejen med og forsatte ud over “steppen” for at finde vej op til hegnet der skulle klippes. Vores gruppe på 5-6 forældre fulgte med. Et par stykker af os endte med en gruppe, der kom helt tæt på hegnet, hvor de begyndte at klippe. Ikke længe efter begyndte politiets tåregasbeskydning og de kampklædte betjente kom til stedet. De aktivister der ikke slap væk blev væltet omkuld af politet og lagt i strips (plastikhåndjern).

Jeanette Perlt omgivet af politi under Luk Lejren-demonstrationen Foto: ModkraftVi blev på stedet og iagttog at alt gik fornuftigt til, og blev ignoreret af det tililende politi. Da de anholdte blev trukket ned i grøftegraven foran og vi også var på vej væk, blev jeg anholdt af to betjente under sigtelsen at jeg var på militært område.

Jeanette Perlt
Foto: Modkraft

Ingen skiltning i miles omkreds indikerede dette, hvorfor jeg blev noget forbavset. Jeg var i min gule vest med foreningens logo, men oplyste alligvel, at jeg var der alene for at observere deres arbejde og se til at alt gik korrekt til. Dette havde ingen virkning. Mere overrasket blev jeg, da jeg så min ”makker” der var kommet op på vejen, ligeledes blev anholdt. 

Trods det bitre i, at vi observatører, endnu engang uden rimelig årsag blev anholdt, var betjentene rimelige i deres opførelse ved anholdelserne. Dog kom en anholdt til, der havde fået slag i hovedet og blødte – efter sigende blev han kørt til skadestuen til behandling.

Vores “flok” af anholdte blev sat i en stor grøn “fangetransport”-bus, der til vores store overraskelse blev kørt til Bellahøj Politistation, i København NV – dette i stor fart og med udrykningssirene. Som en af betjentene sagde: “Jeg skal jo hjem og se boksekamp”!

Dette kun en lille del af historien fra “Luk Lejren”-aktionen, da vi to “forældre” fra da var blevet sat ud af “spillet”, men vi så og hørte i vantro, politiets massive gasning af festdemo’en, vi vidste både talte børn og gamle. Har senere talt med en aktivist, der så 3 piger blive bidt af politihunde. Og endnu en historie om en der havde fået slag i hovedet, så det blødte.

Medier og politi har senere meldt ud at der ingen tilskadekomne var, hvilket vi må konstatere ikke er sandheden.

Vi har også fået justitsminister Brian Mikkelsens ord for (via TV2-news), at han synes politiet gjorde et godt stykke arbejde, og at der skal slås hårdt ned på demonstranter, særligt de, efter hans definition, “autonome”. Ministeren talte i går om ytringsfrihed og retten til at demonstrere, men dette gælder altså ikke alle i Danmark og i hvert fald ikke de der mødte op til demonstration i går – og så er vi tilbage ved de dystre fremtidsudsigter.

Originalartikel

Se også af Jeanette Perlt

Politiet må godt ta’ en ”sandhedspille” nu !!!
Svar til Nordsjællands politidirektør

Netavisen 27. oktober 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne