De eneste voldelige lørdag var politiet

Af Støttekredsen for flygtninge i fare

Luk lejren blev mødt med massivt bevæbnet politiopbud - også politiheste

En usandhed bliver ikke mere sand jo flere gange den gentages. Heller ikke selvom det er af Danmarks to største fjernsynskanaler: DR og TV2.

Som deltagere i demonstrationen ”luk lejren” lørdag, kan vi ikke genkende det billede Danmarks to største tv-kanaler har tegnet af demonstrationen. En gennemgang af avisernes websider giver stort set ikke bedre resultat.

Beboere i Sandholm modtager demonstrationen med klapsalverDet eneste dramatiske i den demonstration var det store politiopbud og politiets uhæmmede brug af tåregasgeværer både mod den lille gruppe aktivister, der havde forladt demonstrationen og ind mod de mange demonstranter, der stod fredeligt foran Sandholm og blot demonstrerede.

Her iblandt en asylsøger, der fik et skud tåregas med af politiet på vejen. Er vi i Iran eller Danmark? spurgte han.

Blev demonstrationen opløst af politiet som oplyst i medierne, så må politiet råbe lidt højere en anden gang. For vi er ca. 1500 demonstranter, der ikke har hørt det. Kl. 16 begyndte demonstrationen at forlade Sandholm, og gik i samlet flok tilbage til Allerød Station, hvor vi ankom til ca. kl. 18.30 og folk begyndte at sive stille og fredeligt.

Tåregassen driver

På Støttekredsens hjemmeside er nu lagt billeder ind af demonstrationen fra start til slut.

Lise Møller Christensen og Mona Ljungberg

Netavisen 26. oktober 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne