Nye White Pride-trusler efter dom

Pressemeddelelse fra Antiracistisk Netværk Århus (ARN-Århus)

Fra den antinazistiske demo i Århus 3.12.2005 Aldrig så snart hovedmanden bag overfaldet i Banegårdshallen den 28. juli var blevet løsladt fra sin varetægtsfængsling, er han blevet politi-anmeldt for trusler. Truslerne blev fremsat torsdag den 4. september mod et af vidnerne til overfaldet. Overfaldsmanden er i øvrigt den samme person, som har tilstået en række rudeknuserier i Enhedslistens lokaler.

Lørdag den 6. september blev der desuden afsendt telefontrusler mod offeret for overfaldet. Dette er også blevet politianmeldt. Truslerne kom angiveligt også fra folk fra White Pride-miljøet.

– Det er tilsyneladende folk, som tror de kan terrorisere folk til tavshed. Men det vil ikke lykkes. Folk er meget opmærksomme på, at enhver trussel og ethvert overgreb skal politianmeldes, siger Peter Hegner Bonfils, talsmand for Antiracistisk Netværk Århus.

– At man trygt kan vidne og anmelde et overfald er en grundsten i et retssamfund og hverken White Pride eller andre skal rokke ved det, tilføjer Peter Hegner Bonfils.

– Og vi vil selvfølgelig fortsætte vores antiracistiske arbejde ufortrødent. Særligt ser vi frem til demonstration lørdag den 11. oktober under hovedparolen “Giv Århus smilet tilbage”, hvor vi vil markere byens modstand mod racisme og hate-crimes, siger Peter Hegner Bonfils.

Se også

White Pride: Gruppeoverfald ER politisk vold

Netavisen 9. september 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne