Europæisk fredsforum i Malmø

Af Ulla Røder

Ulla Røder under aktion mod Saab-MicrowavesDet Europæiske sociale forum i 2008 foregår i Malmø. Vi har brugt anledningen til at bringe forskellige fredsbevægelser fra hele Europa sammen. Vi vil organisere et Europæisk Freds Forum, ‘EUROPEAN PEACE ACTION’, som vil danne et netværk af europæiske fredsgrupper til direkte aktioner. Vores mål er at udvikle fælles strategier og kampagner.

Forummet vil blive afholdt den 17 – 21. september 2008 og programmet vil indeholde præsentationer, diskussioner, praktisk arbejde og dannelse af netværk.

Under forummet vil fokus være samlet omkring 4 temaer: NATO og den militære opbygning af: EU, Atomvåben, det ydre rum og det internationale militære industri Kompleks.

Det overordnede tema for hele forummet vil være, hvordan man kan styrke vores modstand mod militariseringen. Under forummet vil der også blive mulighed for at tage direkte aktion mod våbenfirmaer i regionen. Forummet byder alle velkomne som er interesseret i fredsarbejde, ikke alene folk som allerede er aktive, men også dem som ikke har nogen som helst forudgående erfaring i fredsaktivisme.

Hvis du har nogle spørgsmål om forummet, hvis du ønsker at se det foreløbige program eller at være aktiv på andre måder, så kontakt os på:
forum@europeanpeaceaction.org

www.europeanpeaceaction.org

Velkommen til et Europæisk fredsforum i Malmø som er fokuseret på direkte aktion!

Netavisen 2. september 2008