Georgien: Washington risikerer atomkrig

Af F. William Engdahl

Republikken Georgiens dramatiske militære angreb på Syd-Ossetien i de sidste dage har bragt verden et stort skridt nærmere til den kolde krigs ultimative rædsler – en atomkrig imellem Rusland og De Forenede Stater – som følge af en fejlkalkulation.

Det, der udspiller sig i Kaukasus, bliver i de amerikanske medier rapporteret i et alarmerende vildledende lys, der gør Moskva til den eneste aggressor. Spørgsmålet er, hvorvidt George W. Bush og Dick Cheney opmuntrer den ustabile georgiske præsident, Mikhail Saakashvili med henblik på at tvinge den næste amerikanske præsident til at bakke op om Bush doktrinens NATO-militære dagsorden.
Denne gang kan Washington slemt have fejlbedømt mulighederne, som den gjorde det i Irak, men denne gang muligvis med  konsekvenser i form af atomkrig. …

Originalartikel: Russia Georgia War – Washington Risks Nuclear War by Miscalculation
http://www.marketoracle.co.uk/Article5834.html

Klippet og oversat af Hans Pendrup

Netavisen 12. august 2007


Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne