Anklaget for vold mod Ungdomshusdemonstranter

Protester og arrestationer ved rydningen af Ungdomshuset 1. marts 2007

Efter mere end 1 års undersøgelser har statsadvokat Lise-Lotte Nilas rejst sigtelse mod tre betjente, som i civil bankede Ungdomshus-demonstranter i forbindelse med protesterne mod rydningen 1. marts 2007.
Sagen kommer for retten i midten af september.

De tre betjente i denne sag er anklaget for to tilfælde af vold om  aftenen den 1. marts – dels ved 20-tiden på H.C.Ørstedsvej, dels et par timer senere i nærheden af Kultorvet.  

Den første sag har ikke været beskrevet i medierne, mens sagen fra Kultorvet, hvor den daværende efterskoleelev Henrik Poulsen på sin 17 års fødselsdag blev udsat for barsk politivold og grove trusler af de civilklædte betjente, har været omtalt i både aviser og på TV, hvor en stribe vidner til overgrebet udtalte sig.

Det var DKU’s blad Fremad, der først fortalte Henriks historie allerede den 4. marts 2007. Dengang anonymt, hvor Henrik kaldtes Alex. Henrik var sigtet for hærværk på baggrund af de tre civilklædte betjentes udsagn.
Se
Tillykke med dagen!
En personlig beretning fra 1. marts 2007

Foruden disse to sager forventes endnu nogle sager om politivold rejst  i forbindelse med rydningen af Ungeren. Overraskende nok er de tre anklagede i denne første sag ikke blevet suspenderet fra tjeneste.

Se også

Politi under anklage
Kommunistisk Politik 7, 2007

Netavisen 25. juni 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne