Skarp kritik af Thorning-Schmidt fra Folkebevægelsen mod EU

Socialdemokraternes partileder Helle Thorning-Schmidt vil nu helt afskaffe folkeafstemninger om EU-traktater i fremtiden. I stedet vil hun have folkeafstemninger om det fulde medlemskab hvert 7. eller 10. år.

Skal vi så heller ikke stemme, hvis Danmarks grundlov ændres? spørger Folkebevægelsen mod EU.

– Folkebevægelsen mod EU vil gerne have folkeafstemning om EU-medlemskabet, men vi kan slet ikke acceptere den vanvittige idé om at forbyde traktat-afstemninger.
Det er forhåbentligt ikke sådan, at Helle ønsker det skal fungere hos Socialdemokraterne. Hvem vil være medlem af en forening, hvor bestyrelsen alene bestemmer reglerne? Og skal vi så heller ikke have folkeafstemning, hvis den danske grundlov ændres?, udtaler Ditte Staun, der er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Helle Thorning-Schmidts udmelding udtrykker topmålet af elitær og udemokratisk arrogance overfor befolkningen. Vi kan kun opfordre alle demokratiske kræfter til at tage skarpt afstand fra dem, siger Ditte Staun.

Netavisen 21. juni 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne