CONDIE- GO HOME! Krigsförbrytare är inte välkomna!

CONDIE- GO HOME! Krigsförbrytare är inte välkomna!Torsdag 29. maj er Sverige og den svenske regering vært for Iraq Compact Conference (ICI). Her deltager USAs udenrigsminister Condoleezza Rice og Iraks af besættelsesmagterne indsatte premierminister Nuri al-Maliki sammen med FNs generalsekretær Ban Ki-Moon.
Officiellt siges formålet at være at drøfte genopbygningen af Irak.

Irak-konferencen vil blive mødt med protester fra svenske krigsmodstandere og venstrekræfter. Blandt dem, der opfordrer til at demonstrere mod konferencen, er sympatisører til Irans Arbejdets Parti (Toufan).
Deres demonstrationsopfordring lyder således:

CONDIE- GO HOME! Protestera mot krigsförbrytaren!   

5 år har det gått sedan USA-imperialismen på ett brutalt och fascistiskt sätt anföll Irak. Kriget byggde på lögner om massförstörelsevapen och terroristkopplingar. Men vad det egentligen handlade om var kontrollen över Iraks oljetillgångar.

Rice är en av USA-regeringens huvudansvariga för :

  1. en miljon döda irakier och tiotusentals skadade
  2. förstörelse av Iraks infrastruktur och hela städer
  3. nära 5 miljoner flyktingar
  1. Sverige ska vara värdland för en krigsförbrytare och en ockupationsmaktens marionett som Iraks premiärminister. Konferensen handlar inte om den blodiga och olagliga ockupationen av Irak. Det handlar inte om ovillkorligt tillbakadragandet av utländska trupper från Irak. Konferensen handlar om en legalisering av amerikanska imperialistiska politiken i Irak. Det handlar helt enkelt om legaliseringen av ockupationen av Irak.
  2. Svenska regeringen hållet medvetet lågt om begreppet ockupation och olagligheten av kriget mot Irak . Istället går regeringen på USA:s ärende och påstår att konferensen handlar om” återuppbyggnad” av Irak. Sverige agerar som USA:s lilla pudel i Europa.
  3. Vi protesterar därför mot krigsförbrytaren Condoleezza Rice och ockupationen av Irak och kräver att USA och dess allierade omedelbart och ovillkorligt lämnar Irak och betalar skadestånd till det irakiska folket. Detta är det enda sättet för att stoppa blodbadet och lidandet i Irak.

Protestera mot mördarkonferensen i Stockholm den 29 maj kl 18.00, Sergelstorg!

Sympatisörer till Iranska arbetarpartiet (toufan) i Stockholm

www.toufan.org

Netavisen 29. maj 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne