Konflikten ind i en afgørende fase

Konfliktkommentar

Markante lønstigninger! København 20. maj

Storkonflikten er allerede godt inde i anden måned, og den er gået ind i en afgørende fase.

Fra den 19. maj fik den et tilskud af pædagogerne i BUPL, der med stort flertal forkastede det ringe forlig, formand Henning Petersen og fagtoppen havde tiltrådt og anbefalet. Det var et smerteligt nederlag for fagtoppen og en vigtig sejr for venstrekræfterne – og ikke mindst for de pædagogstuderende i PLS, der med helt overvældende tal sagde nej.

Se
Stop frontalangrebet på uddannelsessektoren!

Af Nicki Lykke Jensen, faglig sekretær i Pædagogstuderendes LandsSammenslutning PLS

Og først og fremmest var det en vigtig sejr for  det kæmpende Danmark. Afgørelsen faldt nemlig netop som det officielle Danmark med bistand fra en anden fagtop, nemlig FOA, var i færd med at afvikle hele konflikten, og kun spørgsmålet om sundhedsarbejderne stod tilbage.

De kampklare pædagoger bragte nye kræfter til strejken og væltede de skumle planer. Reaktionen kom også prompte: Arbejdsgiverne i Kommunernes Landsforening varslede lockout for samtlige institutioner og over en halv million børn. Og planerne om et regeringsindgreb og et lovdiktat, der fuldstændig tilsidesætter den højt priste ’danske model’ pudses af igen.

Det er nu svaret på begge disse situationer må forberedes:
En lockout må følges op af hårdtslående sympatistrejker fra LO-forbund – og regeringen og folketingspolitikerne skræmmes fra at lovgive.

Netavisen 21. maj 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne