FOA: Nyt strejkevarsel – Øget pres på regionerne

Pressemeddelelse 19. maj 2008

Nok er nok!Knapt 2600 social- og sundhedsmedarbejdere ansat i regionerne slutter sig til deres strejkende kollegaer. Et yderligere pres, der skal motivere den politiske vilje til at lægge de sidste håndører på forhandlingsbordet.

Onsdag den 18. juni vil social- og sundhedsmedarbejdere på blandt andet Rigshospitalet, Aalborg Hospital og Bispebjerg Hospital være i strejke. Sådan lyder det i FOAs strejkevarsel, der i dag vil blive sendt af sted med posten.

Strejkevarslet kommer som konsekvens af de sammenbrudte forhandlinger mellem FOA og Danske Regioner.

“Det er desværre ikke lykkedes at få et forlig hjem, der svarer til det forlig, som FOA har indgået med KL for de kommunalt ansatte, så vi er simpelthen nødt til at sætte et yderligere pres på de Danske Regioner”, fortæller Dennis Kristensen, formand for FOA, og han fortsætter:

“Jeg ærgrer mig over, at vi ikke kan komme videre i forhandlingerne. Det beløb, som adskiller os, er ikke et stort beløb for regionerne. Jeg er dog ikke i tvivl om, at Danske Regioner bliver holdt i en meget stram snor af regeringen”.

Ifølge Dennis Kristensen ligger hovedansvaret for de kuldsejlede forhandlinger i Finansministeriet.

“Jeg opfatter sammenbruddet i forhandlingerne med Danske Regioner som en konsekvens af den stramme økonomiske styring, som regionerne er under. Jeg vil derfor opfordre finansminister Lars Løkke til at hæve blikket fra bilags-granskningen, så han i stedet kan koncentrere sig om de forhandlinger, der er så tæt på at kunne blive afsluttet. Det kræver bare, at han løsner grebet en smule og giver de danske regioner lidt flere penge at forhandle med”.

FOA har i alt godt 20.000 ansatte i regionerne, fortrinsvis på sygehuse og i psykiatrien. I dag er de 4336 i konflikt. Med dagens strejkevarsel vil tallet nå op på 6920.

Netavisen 20. maj 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne