Lockout før første strejkedag

Rigtige pædagoger fra ÅrhusKL’s bestyrelse har besluttet at varsle en lockout fra den 17. juni mod pædagoger under BUPL. Henning Pedersen, der er formand for BUPL, kalder det en voldsom optrapning.

“KL har svaret prompte på pædagogernes nej til mæglingsforslaget. Desværre har man valgt ikke at lytte til baggrunden for pædagogernes nej. I stedet for løsningsforslag på pædagogernes massive lønefterslæb byder man ind med en lockout-varsling allerede inden første strejkedag. Det gør det svært at finde en fælles løsning, og det synes jeg er ufatteligt skuffende,” udtaler Henning Pedersen.

KL har varslet lockout pr. 17. juni. Det betyder, at der lukkes for pasning over hele landet, hvilket formentlig vil give så store samfundsmæssige problemer, at folketinget vil vælge at gribe ind. Formand Henning Pedersen ser lockoutvarslet som et klart signal til Christiansborg.

“Der er ingen tvivl om, at KL med dette skridt har sendt en klar appel til folketingspolitikerne. KL ønsker et regeringsindgreb hurtigst muligt. Det uheldige er, at pædagogerne dermed bliver straffet for, at vi sålænge som muligt har forsøgt at finde en forhandlingsløsning med KL. Nu straffes vi så for at andre i mellemtiden har strejket,” siger Henning Pedersen.

Netavisen 17. maj 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne