Al-Nakba torsdag 15. maj

Pressemeddelelse
Palæstina-initiativet

I København går danskere og palæstinensere i samlet optog 15. maj for palæstinensernes ret til at vende tilbage og for et frit Palæstina.

For 60 år siden blev staten Israel dannet, og samtidig udslettede israelsk militær og private terrorgrupper mere end 500 landsbyer og fordrev ca. 750.000 palæstinensere. 1948 blev siden af palæstinenserne betegnet som ”Katastrofen”, på arabisk Al-Nakba.

I 60 år har fordrevne palæstinensere levet som statsløse flygtninge i nabolandene Libanon, Syrien og Jordan. Nye generationer har levet hele deres liv under kummerlige forhold i flygtningelejre. De fastholder deres palæstinensiske identitet og kravet om retten til at vende hjem.

Ingen af de palæstinensiske flygtninge har endnu opnået retten til at vende tilbage.

Samtidig har millioner af jøder frit kunnet bosætte sig i Israel eller i bosættelser på den besatte Vestbred og i det palæstinensiske Østjerusalem. De fordrevne palæstinenseres land og ejendom er overtaget af de indvandrede jøder.

FN´s generalforsamling har hvert år siden 1948 bekræftet Resolution 194, der fastslår, at de palæstinensiske flygtninge, der ønsker at vende tilbage og leve i fred med deres naboer, har ret til både tilbagevenden og til kompensation.

Vi går på gaden fordi 60 år er nok! FN`s generalforsamling har gentagne gange vedtaget appeller til alle medlemslandene om at iværksætte sanktioner mod Israel.

Vi kræver, at den danske regering tager skridt til at gennemføre FN´s resolutioner og nu iværksætter sanktioner mod Israel!

Med venlig hilsen

www.palaestina-initiativet.dk

Netavisen 14. maj 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne