’Til Min Far’ – ved navn Thomas

Smuk musikalsk fotobog af Naja Koppel

Naja KoppelDet seneste album med The Savage Rose, Universal Daughter, var ikke kun en kulmination for Annisette Koppel. Det var også et punktum for en lang rejse for datteren Naja Rosa Koppel. Hun var med kloden rundt, hun var med til at skrive flere af sangene til albummet og hun dokumenterede hele forløbet med sit kamera og med sine ord oplevelsen af at gå igennem så meget og komme ud på den anden side.

Naja har fotograferet alle billederne i bookletten til cd’en Universal Daughter. Det var en stor proces at udvælge, da der var så mange flotte at vælge imellem. Faktisk så mange, at der var til en hel bog, der udkommer fredag den 9. maj. Bogen hedder “Til Min Far – mine rejser og billeder”.

“Til Min Far – mine rejser og billeder”, beskriver i Najas egne ord og billeder livet, hun lever, forholdet til faren, Thomas Koppel, verdenen hun ser og tankerne omkring hvad der opleves på rejserne.

Som hun selv skriver i bogen: “Du spurgte mig tit, om jeg ikke ville lave en bog med billeder og fortællinger fra mine rejser. Her er der lidt.”…”Jeg hører lyden af din harmonika, jeg hører hendes stemme. Og fremmede trommer.”…”Jeg blev født med musik, og musikken var altid nærværende. Jeg rejste ud med mine forældre, kørte af sted igennem landskaber og stod i næste øjeblik på scenen et fjernt sted eller på gaden i et helt fremmed land. Jeg elskede det.”

Og musik er der også i billederne. Det kunne næsten ikke undgås. Den samme varme, nærvær og farverigdom, der er i Savage Roses musik, har Najas billeder til overflod. Samtidig kan hun fange stemninger med linsen og beskæringen som er håndgribelig og sanselig. Bogen er en smuk beskrivelse af en mangfoldig og spændende verden, set gennem øjnene af en ung, glad og optimistisk person, der har mod og appetit på livet.

Prisen vil være 299,- kr. Bogen udkommer på Turbineforlaget

Se mere
Naja Koppel på Myspace

Netavisen 8. maj 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne