Flertal: Nej til indgreb, ja til solidaritet

DEmo Odense 21. aprilFlere opinionsundersøgelser kommer til det samme resultat: Det store flertal af danskerne bakker op om de strejkendes og ders krav om et kraftigt lønhop. De afviser blankt det regeringsindgreb, der pønses på. Og forældre til børn i daginstitutioner slutter tæt om pædagogmedhjælpernes og pædagogernes krav.

Efter en uges konflikt, der har ramt de offentlige serviceydelser hårdt, er der stadig massiv støtte i befolkningen til de strejkende. Til gengæld vokser harmen mod de offentlige arbejdsgivere, Fogh-regeringen og politikerne, der ikke vil give indrømmelser.

Selvom ældre må blive liggende i sengen, og dårlige knæ bliver ikke opereret, siger to af tre siger nej til, at Folketinget griber ind nu og standser strejkerne, der kører på syvende døgn. I en meningsmåling foretaget af Rambøll Management for Morgenavisen Jyllands-Posten svarer 63,5 pct. nej til, at folketinget skal gribe ind nu. Kun 30 pct. mener, at der skal lovgives.

Ved indgreb er det almindeligt, at et lidt ændret mæglingsforslag fremsættes som lov, dvs. aktuelt 12,8 pct. over tre år, cirka.

Forældre: Stor sympati for de strejkende

Næsten 7 ud af 10 forældre har sympati for, at de ansatte i daginstitutionerne strejker for at få mere i løn, også selvom strejken har indvirkning på deres egen hverdag. Og 8 ud af 10 forældre mener, at de medarbejdere, der passer syge, ældre og børn, får en for lav løn.

Det viser en ny undersøgelse. Synovate Vilstrup har for FOA lavet en undersøgelse blandt forældre til børn i dagtilbud i de kommuner, hvor pædagogmedhjælperne strejker. Undersøgelsen viser, at forældre i høj grad har sympati for de strejkende.

Jakob Sølvhøj, formand for FOAs pædagogiske sektor, er glad for støtten:
”Det er virkelig glædeligt, at så mange forældre bakker op om strejken blandt pædagogmedhjælperne – også selvom de selv vil blive påvirket af strejken, og måske ikke kan få passet deres børn i en periode. Jeg tror, at det hænger sammen med, at de fleste forældre stiller stadig større krav til kvaliteten af deres børns dagtilbud. Og de er godt klar over, at kvalitet koster”.

Næsten 8 ud af 10 forældre mener, at de medarbejdere, der passer syge, ældre og børn generelt får en for lav løn. Og næsten 7 ud af 10 forældre synes, at det er en god idé, hvis Folketinget giver en særlig lønforhøjelse til netop denne gruppe.

Synovate Vilstrup har gennemført undersøgelsen i uge 15 blandt 365 forældre med børn i dagtilbud i de 10 kommuner, der er berørt af strejken blandt pædagogmedhjælperne.

Netavisen 22. april 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne