Folketinget afviser afstemning om EU-reformtraktaten

Unionen er det rene ballondemokratiHovednyheden i medierne den dag var, at et folkevalgt medlem af folketinget (selvfølgelig!) godt må tale iført et tørklæde.  Racisterne i Dansk Folkeparti kæmpede indædt imod.

Men samtidig skete der noget langt vigtigere i selve folketingssalen, som medierne ikke syntes, danskerne skulle følge med i:
Et flertal af folketingsmedlemmerne  nedstemte nemlig tre beslutningsforslag om at sende Lissabon-traktaten til folkeafstemning. Samtidig andenbehandlede  folketinget lovforslaget om ratificering af Lissabon-traktaten. Den ventes til tredjebehandling den 24. april.

Dagen før afleverede Folkebevægelsen mod EU og andre demokratiske og unionskritiske organisationer ikke mindre end 40.438 underskrifter for en traktat-afstemning til Anders Fogh Rasmussen, som et symbolsk udtryk for det massive krav om en afstemning, som de fleste danskere ønsker, uanset dens eventuelle udfald, og som unionspartierne hensynsløst tilsidesætter. SF havde valgt at gøre sig usynlig.

Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, kommenterede afstemningerne således:
– Det er tragisk, at et flertal af vore folkevalgte på Christiansborg igen har valgt at tilsidesætte folkestyret. Folketinget glemmer, at de er valgt af den danske befolkning, ikke indsat af demokratifjendske overbureaukrater i Bruxelles. De burde lytte til vælgernes ønske om en traktat-afstemning, som gentagne meningsmålinger har vist flertal for, udtaler Søren Søndergaard, som er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– Statsministeren har for længst fået klapsalver fra kollegerne i EU for sit løfte om, at Lissabon-traktaten ikke kommer til folkeafstemning i Danmark. Det har han besluttet, selvom traktaten i alt væsentligt har præcis samme indhold, som den EU-forfatning, han lovede folkeafstemning om i 2005. Den betyder en så omfattende afgivelse af suverænitet, at folketingsflertallets beslutning helt klart er et overgreb på folkestyret.

På Christiansborg Slotsplads foran folketinget havde organisationerne bag underskriftsindsamlingen opsat et gigantisk banner på 50 meter med krav om folkeafstemning

– Vi ser os nødsaget til at forsøge at råbe politikerne og offentligheden op nu. Den største ændring af EU-systemet i nyere tid er ved at blive lusket igennem uden befolkningens samtykke. Et overvældende flertal af vælgerne ønsker at få traktaten til folkeafstemning, men det vil et flertal i folketinget forhindre. Det kan vi ikke tillade i et moderne demokrati, forklarede Lave Knud Broch fra Folkebevægelsen.

I andre unionslande markerer tilhængerne af folkeafstemninger sig med en bølge af aktivisme og aktioner. I Østrig f.eks. har tusinder været på gaden gentagne gange for at kræve folkeafstemning om EU-reformtraktaten.  

Netavisen 9. april 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne