På tærsklen til storkonflikt

Pressemeddelelse 8. april 2008
Af FOA – Fag og Arbejde

Forligsmandens bestræbelser i går aftes på at afdække mulighederne for forlig mellem kommuner, regioner og FOA om de næste tre års løn- og ansættelsesvilkår gjorde ikke udsigten til en konflikt mindre.

Parterne står fortsat meget langt fra hinanden i det afgørende spørgsmål om, hvor store lønstigningerne skal være. Forligsmanden har tilsagt parterne til et fornyet møde fredag aften.

– Jeg forventer ikke, at forligsmanden vil udsætte konflikten i yderligere 14 dage, siger Dennis Kristensen, formand for FOA – Fag og Arbejde, og fortsætter:
-Jeg kan ganske enkelt ikke se, hvordan det skal blive muligt at udarbejde et mæglingsforslag, som en af parterne ikke vil modsætte sig.

Hvis der ikke sker andet, så går 23.000 FOA-medlemmer indenfor især børnepasning, ældrepleje og sygehusvæsen i konflikt natten til lørdag 19. april. Siden slutter yderligere 12.000 medlemmer sig til strejken.

-Jeg vil dog ikke blive overrasket, hvis forligsmanden i løbet af få dage vælger at erklære forhandlingsmulighederne for udtømte, således at konflikten starter tidligere. I givet fald vil konflikten kunne starte eksempelvis natten til onsdag 16. april , siger Dennis Kristensen.

Afstanden mellem parterne handler om FOA’s krav om 350 kr. mere om måneden til alle ovenpå det, som i forvejen er aftalt for ansatte i kommuner og regioner, samt et ekstra lønløft til de klassiske kvindefag, der bringer disse fags lønstigninger op på 15 procent over de næste tre år.

Netavisen 8. april 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne