Dræbt i Afghanistan: Danske imperialistiske politikere med soldaterblod på hænderne

Christian Raaschou - dræbt i ulovlig krig i AfghanistanEndnu en dansk soldat er blevet dræbt i Afghanistan under kampe mod modstandsbevægelsen Taleban. Det er nummer 14, som er blevet dræbt under kamphandlinger. Nogle er derudover døde af andre årsager. De 11 af dem er blevet dræbt siden maj 2007, efter at 550 af i alt 690 danske soldater blev sendt til Helmand-provinsen som kampsoldater.

For hver ny dansk soldat, der dør i en ulovlig krig for USA’s og imperialismens interesser, kan de imperialistiske politikere som Anders Fogh og Søren Gade ikke finde på andet at sige end at tankerne går til de dræbtes familier og fraser om at de kæmper for ’demokrati’ og mod ’terrorister’.

Socialdemokraternes Helle Thorning Schmidt slår følge med Gogh (og kan derfor ikke slå ham) og erklærer:
– Vi er der for at bekæmpe terrorister og for at skabe et Afghanistan, der ikke skaber flere terrorister i vores gader. Jeg fastholder, at vi skal være i Afghanistan, men opfordrer naturligvis også regeringen – som jeg ved, den er i gang med – til at bede om lidt mere solidaritet i Nato.

Men politikerne lyver. Der har ikke været en eneste afghansk terrorist i danske gader. Heller ikke i New York 11. september 2001. Der er til gengæld masser af  væbnede danske og NATO-terrorister i de afghanske gader og på landevejene.

De danske soldater kæmper ikke for demokrati. De fortsætter slet og ret kolonialistiske erobringskrige i den værst imperialistiske tradition.

De danske imperialistiske politikere er ansvarlige for følgende soldaters død i kamp i Afghanistan:

Thomas Kruse Butzkowski
Kim Carlsen
Brian Juul Nørlev Andersen
Steen Rønn Sørensen
Mikkel Keil Sørensen
Thorbjørn Ole Reese
Anders Storrud
Mark Visholm
Casper Alexander Cramer
Morten Krogh Jensen
Christian Jørgen Damholt
Sonny Kappel Jakobsen
Anders Bjørn Storgaard
Christian Raaschou

Listen fortsættes.

Antallet af sårede danske soldater og karakteren af deres skader bliver ikke oplyst.

Se også:
Afghanistan – Foghs anden (tabte) krig
Kommunistisk Politik 20, 2007

Dansk krigsdeltagelse i Afghanistan ulovlig
Kommunistisk Politik 11, 2007

Netavisen 1. april 2008