Irak: 5 års krig for længe

Overalt i verden blev der demonstreret i ugen omkring 5 års-dagen for starten på USA’s og dets allieredes folkeretsstridige og løgnebaserede krig mod Irak den 20. marts 2003 – oven på de mest omfattende globale antikrigsprotester verden nogensinde har set.

Demo ved den amerikanske ambassade Ingen krig mod Irak 15. februar 2003

Demo ved den amerikanske ambassade Ingen krig mod Irak
15. februar 2003

Den 18. marts ville Anders Fogh efter et møde i udenrigspolitisk nævn meddele befolkningen, at nu gik Danmark i krig – og blev overhældt med rød maling, mens der blev råbt. ’Fogh! Du har blod på hænderne!’

Antikrigsbevægelsen er stadig levende. Den havde ret; krigsmagerne løj.

I USA fornyer antikrigsbevægelsen sig nu ved at gå over til direkte aktioner og ikke længere sætte nogen som helst lid til at demokraterne vil bringe Irak-krigen, der nu har kostet mere end en million irakere og 4000 amerikanske soldater livet, til øjeblikkelig afslutning – og der er ingen udsigt til stop for krigen i Afghanistan.

Samtidig er krigsveteraner fra Irak-og Afghanistan-krigen begyndt at protestere og har – som Vietnam-veteranerne i sin tid – organiseret såkaldte Vinter-soldaterhøringer, hvor amerikanske krigsforbrydeser afsløres.

Se
Iraq Veterans Against the War

Protest mod rekruttering Berkeley 19. marts

Aktion i Berkeley, Californien mod rekruttering til krig

Der aktioneres nu i USA ved rekrutteringscentre og mod hverveofficerer, ved samlingssteder og forlægninger for at få de unge, der søges hvervet – især fattig unge fra de amerikanske landområder – til at sige nej.

1000 demonstranter trænger ind ved NATOs hovedkvarter

Demonstranter mødes af beredent politi ved NATOs hovedkvarter i Bruxelles 22. marts

Den 22. marts søgte omkring 1000 aktivister at trænge ind i NATOs hovedkvarter i Bruxelles for at protestere mod krigene, som NATO er med i og den øgede atomvåbentrussel, og for at mobilisere til protest mod NATO-topmødet i Bukarest i begyndelsen af april. 500 blev masseanholdt.

I Danmark blev der demonstreret lørdag den 15. marts i København, Odense, Aalborg, Århus. Rønne og Vejle.

APK Århus 15. marts 2008

Et banner fra APK og DKU i Århus ved demonstrationen på 5-års dagen for starten på Irak-krigen

Netavisen 25. marts 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne