Delforlig i sosu-sektoren røg i vasken

Pressemeddelelse FOA
29. februar 2008

Sosu demo Det lykkedes ikke FOA og KL at opnå et delforlig ved forhandlingerne i nat for de cirka 80.000 social- og sundhedsmedarbejdere på det kommunale område. Parterne forhandlede om uddannelse, arbejdstid og løn men opnåede ikke enighed.

FOA havde håbet på et delforlig, så der kunne komme mere gennemskuelighed omkring medarbejdernes særlige fridage efter overenskomsten – de såkaldte FO-dage.

”I den nuværende overenskomst er reglerne om medarbejdernes FO-dage enormt indviklet. Det giver en masse bøvl for både medarbejdere og ledelse. Derfor ærgrer det mig, at arbejdsgiverne ikke er villige til at samarbejde på dette punkt,” siger Karen Stæhr, der er formand for FOAs social- og sundhedssektor.

Det store lønspørgsmål deler stadig vandene, og det var ved forhandlingerne i går aftes ikke muligt at komme nærmere en forståelse.

”Jeg synes, det er ærgerligt, at vi ikke kan nå frem til en enighed om, at de lavest lønnede kvindefag har brug for en markant lønstigning. Det undrer mig, for KL erkender jo, at der er massive rekrutterings- og fastholdelsesproblemer indenfor en lang række af vores fag. En mærkbar lønstigning ville kunne modvirke disse problemer,” siger Karen Stæhr.

KL stillede til aftenens forhandling med et forslag om et nyt lønsystem, der skulle gøre lønstigningen mere brat i begyndelsen af medarbejdernes arbejdsliv, men samtidig stagnere tidligere.
”Vores medlemmer har gjort det ganske tydeligt for både os og omverden. De ønsker en højere løn, der modsvarer de kompetencer og den faglighed, de leverer. Ikke et nyt lønsystem. Derfor ligger KLs forslag langt fra den virkelighed, vores medlemmer oplever,” slutter Karen

Netavisen 29. februar 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne