Pædagoger klar til kamp: Lønnen skal op

1500 tillidsrepræsentanter fra BUPL var den 5. februar samlet til stormøde om overenskomst. Dagen var præget af stor kampgejst – og stort fokus på lønnen

BUPL Stormøde Frederecia 5. februar 2008– Pædagoger er et rimeligt folkefærd, som elsker deres arbejde. Så når pædagogerne denne gang virkelig forlanger og forventer et markant lønløft, så er det meget alvorligt ment. Dagen i dag har vist, at der er stor kampgejst blandt pædagoger. Så arbejdsgiverne får ikke held med at spise pædagoger af med en overenskomstaftale, som ikke kan ses direkte og meget tydeligt på lønsedlen, siger Henning Pedersen, formand for BUPL.

BUPL forlanger et lønløft, som giver bedre balance mellem det offentlige og det private arbejdsmarked. Hver gang en privatansat mand med mellemlang uddannelse i dag tjener 100 kroner, tjener en pædagog 76 kroner. Det skal der laves om på, hvis det fortsat skal kunne lade sig gøre at rekruttere uddannede pædagoger til dag- og fritidsinstitutionerne, mener pædagogerne. En ny undersøgelse viser, at fire ud af ti kommuner har problemer med at få besat de ledige stillinger.

– Vi mærker en meget stor interesse blandt pædagogerne for overenskomsten denne gang. Det, at 1500 pædagoger er mødt op i dag og har tilkendegivet, at de er helt klar til at bakke op om kravene, viser sagens alvor. Der skal simpelthen bedre overensstemmelse mellem pædagogers løn og deres uddannelse og ansvar, siger Henning Pedersen.

BUPL har udtaget 10 kommuner til konflikt i første runde, hvis det skulle komme dertil. Med kommunerne Frederiksberg, Høje-Tåstrup, Rudersdal, Guldborgsund, Odense, Esbjerg, Horsens, Holstebro, Hjørring og Bornholm sendes hvert tiende af BUPL’s medlemmer i konflikt, og derefter er der mulighed for at optrappe yderligere.

– Vi har i dag hørt, at forhandlingerne med KL går utrolig trægt, og det er mit helt klare indtryk, at pædagogerne er fuldstændig klar til konflikten, hvis det skulle komme dertil,siger Søren Bøgild, tillidsrepræsentant på specialskole i Randers.

Se også
Rigtig Løn = Rigtige Pædagoger
BUPL

Netavisen 8. februar 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne