Ungdomshus NU!

Udtalelse fra DKU’s 8. kongres, januar 2008

Den 1 marts 2007 blev ungdomshuset ryddet og politiet, Faderhuset og ikke
mindst politikerne, troede at det var enden på Ungdomhus – bevægelsen, at denne bevægelse stille ville forsvinde og gå i opløsning uden et hus.
Der tog de fejl!

Tabet af Ungdomshuset var tragisk, men ungdomshusbevægelsen lever stadig og kampen for et nyt hus har om noget blot gjort den større, og utallige aktioner, besættelser og demoer er fulgt efter rydningen.
Hver eneste uge siden rydningen har der været torsdagsdemoer på Nørrebro, og de fortsætter.

Kampen for et nyt ungdomshus er ikke bare kampen for et hus, det er kampen for et fristed. Et sted hvor man kan skabe sin egen identitet, sin egen kultur og sine egne værdisæt. Et sted der ikke skal ”normaliseres”, men hvor der er plads til et alternativ til den nyliberale ensretning.

Vi har i de seneste år set tydelige tegn på at det kapitalistiske samfund, med vold og magt, prøver at rydde og fjerne vores fristeder. Ungdomshuset er revet ned og snart kommer ”normaliseringen”
af Christiania.

Men det sker ikke blot i København, ikke blot i Danmark, også globalt ser vi hvordan andre fristeder bliver presset og fjernet af det omkringliggende samfund.
Senest er det fristedet Köpi i Berlin som er rydningstruet. Signalet er klart, ”Der er ikke plads til fristeder i EU-ropa”

Overalt sættes vi under pres af ensretning, vi skal indordne os under det kapitalistiske samfunds normer. Alting skal i skemaer og måles og vejes. Vi kræver flere fristeder hvor der er plads til det alternative, til det kreative, til at sætte vores egen dagsorden på vores egne præmisser.
Fristeder hvor det er brugerne der bestemmer hvad der skal laves og ikke politikerne!

En aftale er nu i hus om et nyt ungdomshus.
Det er selvfølgelig en positiv ting, men papir er kun papir, og vi er før blevet svigtet af politikerne der har ”glemt” hvad de selv har skrevet under på.

Der er kun en ting politikerne skal være bevidste om i denne sag:
Enten er der et ungdomshus i København eller også er der kampen for et ungdomshus. Vi gir aldrig op! Ligegyldig hvor mange Hollændervogne I kommer på gaderne. Ligegyldig hvor meget tåregas politiet kaster mod os. Vi gir aldrig op! Vi kæmper for at sejre!

Støt Kampen for et brugerstyret Ungdomshus
Støt Kampen for fristeder overalt
Vi gir aldrig op, vi kæmper for at sejre!

Andre udtalelser fra DKU’s 8. kongres

OK2008 – et opgør med nyliberalismen

Krig mod krigene

Det Europæiske Imperium

Se også

Fremgang for ungkommjunisterne
Af Cathrine Petersen, genvalgt formand for DKU

Netavisen 2. februar 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne