Brug af atomvåben for at forhindre brug af atomvåben

Leder
Kommunistisk Politik 3, 2008

Der er en udbredt fornemmelse af, at for hver dag, der går, bliver verden et ringere og farligere sted at leve. Netop derfor er der et umætteligt behov for at flygte til noget bedre, allerhelst en kollektiv beruselse.

Derfor elsker danskerne håndboldmestrene: Hér er verden overskuelig, reguleret, fair, med guld for enden af regnbuen. De bedste vinder, selvom de måske er små. Og er vi europamestre i noget uskyldigt, er det lettere at glemme, at vi er gledet ned i bunden af tredje division på masser af sociale områder, hvor vi før anså os selv for verdensmestre.

At verden bliver ringere og farligere er den uhyggelige sandhed om ’den ny verdensorden’. Den bragte ikke evig velstand og social fremgang, som kapitalistiske politikere og medieluderne dagde først i 90erne.Alene i den nuværende amerikanske præsidents embedstider en stor del af Mellemøsten blevet smadret til ukendelighed. Folkemord er dagens uorden. Israels kriminelle blokade af Gaza er et ustraffet folkemord på palæstinenserne. I Irak er millioner slået ihjel af blokade, krig og besættelse. I Afghanistan bomber NATO-fly landsbyer og civile: et nyt folkemord.

Danmark er med. Fogh er verdensmester i besættelse sammen med Bush, som har holdt sin sidste tale til nationen, hvor Iran igen blev truet med angreb. En lille atomkrig måske på falderebet? Intet kan udelukkes.

Region efter region destabiliseres: Turen er kommet til Afrika, som den katolske Blair og  overleveren Fogh har udvist bekymrende interesse for. Nationale, etniske, religiøse og stammemæssige modsætninger piskes op. Imperialismens gamle del-og-hersk spiler i aktion. Nu kom turen til Kenya: folk brændes levende og flænses af macheter.
Også Latinamerika er truet af nye krige og konflikter. Venezuelas præsident Hugo Chavez advarer om, at USA er ved at anstifte en krig, hvor de vil benytte Colombia til et beskidt aggressionsspil.

Uhæmmet global profitjagt og utilsløret imperialisme og kolonialisme, parret med irrationelle religioner som kristen fundamentalisme og israelsk zionisme, har sat en global dagsorden af krig og konfrontation, hvor intet middel skyes. Tortur bruges i stor målestok, angiveligt for at forhindre barbari. Krigens terror bruges i gigantisk målestok i ’krigen mod terror’. Og nu er fem højtstående NATO-ledere ved at forberede et nyt projekt: De anbefaler brug af atomvåben for at forhindre anvendelse  af atomvåben:

   ’Førstegangs brugen af atomvåben må indgå i arsenalet for eskalation som det ultimative instrument til at forhindre anvendelsen af masseødelæggelsesvåpben’, skrev de fem topledere i, hvad der kaldes et ’radikalt manifest’, beregnet på at ændre NATO’s strategi og holdning til brug af atomvåben. USA har aldrig villet give afkald på at kunne rette det første slag med atomvåben i en krig. Nu er det hele NATO, det skal gælde. Vesten må være parat til at bruge kernevåben som forebyggelse mod masseødelæggelsesvåben, hedder det.

’Risikoen for yderligere spredning er akut, og sammenhængende dermed kan faren for kernevåbenkrig, om end i begrænset omfang, blive mulig’, skriver generalerne.

Rusland har på sin side  revideret den gamle sovjetiske kernevåben doktrin. Truet af Bush’s missilangrebssystem og en omringning fra NATO’s side har det forladt holdningen om ikke at være den første, som anvender kernevåben, og vil ikke afskrive sig den mulighed.

En af det 20. århundredes største forbrydere, den indonesiske militærdiktator Suharto, døde i denne uge. Suharto var anti-kommunist, og USA støttede hans kup, hans hær, hans forbrydelser hele vejen igennem.

Dusinvis af Suharto’er står parate over hele kloden, og USA opruster dem alle, blot de vil indgå i den såkaldte ’krig mod terror’, som er påskuddet for amerikansk krigsførelse for verdensherredømme.  Bush-regimet har brugt 9/11 som påskud for et tøjlesløst våbensalg over hele kloden – med våbenhandel for 16.9 milliarder dollars i 2006, næsten 42 pct. af al verdens våbenhandel. Siden 2001 har USA givet gigantisk ’militærhjælp’ til 25 lande, som ’spiller en særlig rolle i ’krigen mod terror’ ved at yde USA strategiske tjenester.

Det er Armenirn, Azerbaijan, Georgien, Indien, Nepal, Pakistan, Indonesien, Filippinerne, Thailand, Bahrain, Oman, Jemen, Kazakhstan, Kirgisistan, Tajikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Algeret, Chad, Mali, Mauritanien, Niger, Djibouti, Ethiopien og Kenya. Og så mangler lige Colombia m.fl. på listen.
Det kan kun gå galt.

Redaktionen 29. januar 2008

Netavisen 30. januar 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne