Aktion: “Plads til ALLE, ungdomshuse NU!”

Initiativet ”Folkeligt ungdommeligt gejl”

Initiativet ”Folkeligt ungdommeligt gejl” indtog sammen med 30-40 aktivister i aftes Stærekassen, hvor vi gennemførte et bannerdrop blandt teatergæsterne og spillede musik.

På banneret stod: ”plads til ALLE, ungdomshuse NU”.
Da forestillingerne i det kongelige teater desværre er en lukket fest for os mindre bemidlede, var vi ikke velkomne til festen. Vi trængte os dog på i forhallen hvor vi mængede os med det finere selskab, og medbragte musik og drak en øl i de luksuriøse og uvante omgivelser. Der blev også budt på vegansk kage af de søde aktivister i ’Gade kage Crew’ der holder det gade hver torsdag.

Senere dukkede Dronning Margrethe den 2 af Danmark op for at overvære den sidste forestilling i Stærekassen. Dronningen er en del af det forældede danske monarki som råder over flere ’brugerstyrede slotte’ i Danmark på trods af at de aldrig har været på gaden for nogen af dem.

Vi håber på og kæmper for at få mulighed for at høre musik i eget hus igen.
Aktionen blev lavet for at minde Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard om at vi, der ikke har råd til dyre teaterbilletter og anden finkultur, ikke lader os spise af med en hensigtserklæring om et nyt hus.
Vi kræver handling bag de fine ord – vi vil have UNGDOMSHUSE OVER HELE LANDET.

Vi kræver retten til brugerstyret kultur der ikke er profitorienteret.
Det er til grin at kalde København en kulturel hovedstad, og betegne Danmark som et frisindet land, når tusinder der igennem flere år har protesteret over salget og nedrivningen af ungdomshuset, er blevet ignoreret.

Siden nedrivningen har vi været på gaden mindst hver torsdag for at få det hus kommunen skylder os, synes vi det er på høje tid Ritt og resten af politiker-slænget tager sig sammen og løser den konflikt de har tvunget Københavns unge ud i.

For mere info kontakt folkeligt ungdommeligt gejl på:
folkeligtungdommeligtgejl@live.dk

Netavisen 25. januar 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne