Fogh eller Blair – krigsforbrydere til tops i Unionen

Leder
Kommunistisk Politik 2, 2008

Danmarks krigsforbryderiske statsminister har været på besøg hos sin ultrareaktionære franske kollega Nicolas Sarkozy, som er i færd med at gennemføre en række arbejder- og ungdomsfjendtlige nyliberale reformer under voldsomme protester. Fogh er fuld af beundring for Sarkozy:

– Hans meget resultatorienterede stil tiltaler mig. Det skal jeg ikke lægge skjul på. Jeg må sige, at jeg er ganske imponeret over det hæsblæsende tempo, som han er i stand til at holde. Det er ganske imponerende, hvad han er i stand til at overkomme.

Den franske premierminister, Francois Fillon, kvitterede for Foghs roser og gav ny næring til rygterne om, at Fogh aspirerer til posten som præsident for EU – det der nu skal hedde ’fast formand’ – fra 2009, hvor den nye Lissabon-traktat efter planen skal træde i kraft. Formandsposten bliver en af verdens mest magtfulde politiske stillinger – med den forskel fra USA, at den europæiske præsident ikke bliver valgt, men udvalgt af sine kolleger.

Og Fogh er kandidat, selvom han gør noget ud af at benægte det. Fillon erklærede:
– For det første er hr. Fogh Rasmussen en excellent statsminister, der netop er genvalgt i Danmark med stor succes, og han har også kvaliteterne til at tage et ansvar på europæisk niveau.

Fillon lagde ikke skjul på, at Sarkozys arbejderfjendske reformværk fandt inspiration hos Fogh, da han erklærede, at Frankrig kigger på dansk lovgivning, når nye tanker om den franske arbejdsmarkedslovgining skal tænkes. Fillon var dybt imponeret over den danske flexicurity model, som han mener er blandt Europas bedste love på området. De danske EU-forbehold ikke skal forhindre Fogh Rasmussen i at få en EU-toppost, erklærede Fillon.

At Fogh er en international krigsforbryder, der hører hjemme bag tremmer og ikke på en international politisk toppost, regnes ham ikke til skade, ej heller hans nære alliance gennem to præsidentperioder med den amerikanske overkrigshøvding. De fleste EU-lande har militær i Afghanistan, hvor de fører en ny kolonikrig – og tanken er måske, at erfaring (selvom Fogh taber sine krige) ikke vil skade, for der vil også blive ført nye krige efter 2009.

I al fald har en anden international krigsforbryder af samme slags også meldt sig på banen som kandidat til EU’s toppost – nemlig den nylig til katolicismen konverterede tidligere britiske premierminister Tony Blair, der indtil videre har trukket sig tilbage som seniorrådgiver i den gigantiske investeringsbank J.P. Morgan til en årsløn på 25 millioner kroner.

Tony Blair talte i weekenden på årsmødet i Sarkozys højreorienterede parti. Til juli overtager Frankrig det roterende formandskab i EU og får stor indflydelse på præsidentvalget, hvis ratifikationstidsplanen af traktaten ellers holder.
Blair kaldte Sarkozy ‘sin ven’ , betegnede ham som ’en af Europas store’ og erklærede med reference til dennes forhold til den tidligere model Carla Bruni at han var ‘meget energisk på alle områder’.
Og Sarkozy gengældte komplimenterne, så de internationale journalister ikke var i tvivl om, at Blair er den foretrukne præsidentkandidat for Sarkozy, der også er stor tilhænger af George W.  Bush.

Kan det forbløffe nogen, at EU som sin første præsident ser ud til at satse på en krigsforbryder i internationalt format? At disse skikkelser overhovedet er på tale som kandidater til præsidentposten er virkelig afslørende. Unionslandenes befolkninger vil uden enhver tvivl modsætte sig at skulle blive regeret af en Blair eller en Fogh.

Der er nu også andre kandidater. Også den 56-årige irske premierminister Bertie Ahern har gjort det klart, at han godt vil sidde på posten. Irland er som bekendt det eneste sted, hvor befolkningen vil blive hørt om den ny forfatning. Ahern vil få ubegrænset hjælp til at sikre et ja – og et ja til Lissabontraktaten vil være den absolutte forudsætning for, at han får en toppost i EU.
Om ikke som præsident, så måske som ’udenrigsminister’. Eller eventuelt som NATO’s generalsekretær.
EU har brug for skruppelløse folk.

Netavisen 16. januar 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne