Forfatningsafstemning bør være en forudsætning for en EU-aftale

 - Ny Alliance og SF bør afvise undtagelsesafstemninger, hvis ikke vi også spørges om den såkaldte Lissabon-traktat, siger Ditte Staun fra Folkebevægelsen mod EU i forbindelse med, at regeringen onsdag indledte forhandlinger med en række af Folketingets partier om en ny aftale om dansk EU-politik.

– Ny Alliance og SF har hidtil holdt fast i, at de ønsker folkeafstemning om EU-forfatningen – også kaldet Lissabon-traktaten. Nu er det altafgørende, at de står fast på dette krav i forhandlingerne, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Regeringens jurister har stillet spørgsmålstegn ved, om traktaten i dag betyder afgivelse af suverænitet. Det er vi ikke enige med dem i. Men afskaffes undtagelserne, må selv regeringens jurister indrømme, at traktaten koster suverænitet og bør sendes til folkeafstemning efter grundlovens paragraf 20. Derfor bør Ny Alliance og SF under ingen omstændigheder gå med i en aftale om undtagelsesafstemninger uden en folkeafstemning om traktaten.

 Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside
www.euafstemning.dk

Netavisen 10. januar 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne