Den danske regering uden klimapolitik

Af Klima og Hav

Hvordan kan Danmark være troværdige værter for en skelsættende international klimakonference i 2009, hvor vi påstår at menneskehedens fremtid er på spil, hvis vi ikke engang er i stand til at forestille os at biler og kul skal røres i vores egen trafik- og energipolitik?

Image

Infrastrukturkommissionen barsler med anbefalinger til mere asfalt, øget trafik og CO2 forurening. Regeringens eget energiselskab DONG bygger kulkraftværk i Tyskland til de lokale beboeres store utilfredshed – og endda uden at ville bruge kølevandet. Venstre foreslår regeringen at udfærdige et landsplansdirektiv som skal ophæve Københavns Kommunes modstand mod at der bygges et stort parkeringshus i tilknytning til det nye skuespilhus på havnen i København.

Det er tre helt aktuelle klimaproblematiske regeringssager som Levende Hav tager med til den Internationale Klima-aktionsdag i Nyhavn og på Kongens Nytorv lørdag den 8/12 2007 kl. 13.00 – 16.00.

Levende Havs Miljøkutter Anton ligger pt. i Nyhavn for at gøre klar til lørdagens store aktionsdag, hvor en række danske organisationer og foreninger vil demonstrere til fordel for klimaet. Bl.a. ved at råde den danske klimaminister, som pt. sidder i internationale klimaforhandlinger på Bali, til at få opbygget en dansk klimapolitik. For sådan en har vi tydeligvis ikke.

“Det basale motto for miljøpolitikken, “Tænk globalt, handl lokalt”, har den danske minister tilsyneladende ikke meget tilovers for” siger Knud Andersen, formand for Levende Hav og skipper på Miljøkutter Anton. “Jeg synes det der foregår på netop de tre områder, lige nu mens forhandlingerne på Bali er i fuld gang, er dybt beskæmmende for dansk klimapolitik. Det er tydeligt, at regeringen endnu ikke har taget klimaudfordringen til sig, når det gælder om konkret politik.”

Parkeringshuset er ikke nogen stor sag, men den viser på den ene side, at Københavns Kommune er ved at vågne op når det gælder klima, og på den anden side at alt er ved det gamle i V og K i Folketinget.

“Javel vi demonstrerer og aktionerer til støtte for fremadrettede globale klimaaftaler i morgen, også i lyset af Danmarks værtskab for klimakonferencen i 2009, men vi demonstrerer ligeså meget for at vise vores modstand mod den politiske tænkning der ligger bag flere motorveje i Danmark, DONGs kulkraftværk i Tyskland og parkeringshuset og medfølgende bro over havnen til Operaen.

Hav og klima: www.havogklima.dk/kampagne2007.php

Netavisen 8. december 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne